25 / 04 / 2024

Karmod, Latin Amerika'ya toplu konut gönderecek!

Karmod, Latin Amerika'ya toplu konut gönderecek!

Karmod Güney Amerika ülkelerine toplu konut üretmeyi hedefliyor. Karmod Üst Yöneticisi Mehmet Çankaya, prefabrike ev üretim tarzlarının kalitesiyle beraber ekonomik fiyatlarıyla bu ülkelerin konut açığına en iyi çözüm olacağını söyledi.



Karmod Üst Yöneticisi Karmod Prefabrike firması, sosyal konut açığı bulunan Güney Amerika ülkelerine toplu konut üretmeyi hedefliyor. Karmod'dan yapılan açıklamaya göre, 2015 yılı hedeflerini belirleyen firma, Güney Amerika ülkelerinde sosyal kullanım amaçlı ekonomik toplu konutlar üretebilmek amacıyla çalışmalara başladı. 


Karmod Üst Yöneticisi Mehmet Çankaya, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Güney Amerika ülkelerinde yaptıkları araştırmalara göre özellikle Şili, Brezilya, Peru gibi ülkelerde sosyal amaçlı ekonomik konutlara yoğun olarak ihtiyaç duyulduğunu tesbit ettiklerini belirtti. Çankaya, prefabrike ev üretim tarzlarının kalitesiyle beraber ekonomik fiyatlarıyla bu ülkelerin konut açığına en iyi çözüm olacağını ifade etti. 


Üretimini gerçekleştirdikleri prefabrik hazır evlerin vidalı ve geçmeli demonte sisteme sahip olması nedeniyle deniz aşırı ülkelere şevkinde bile nakliye avantajı sunduğuna işaret eden Çankaya, şunları kaydetti: "Yeni hedefler koyarak sahip olduğumuz üretim teknolojimiz ve birikimimizle ülkemizin ihracat hedeflerine maksimum katkı sağlamak istiyoruz. 

Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda lokal üretimler gerçekleştirdiğimiz Güney Amerika ülkelerinde daha büyük projelere imza atmak istiyoruz. Bu ülkelerdeki sosyal konut açığının giderilmesinde Karmod olarak demonte sevk özelliğiyle kolay nakliye avantajı sunan prefabrike evlerimizle katkı sağlamak arzusundayız. Böylece Irakla beraber Afrika ülkelerinde gerçekleştirdiğimiz konut projelerine Güney Amerika ülkelerini de eklemeyi hedefliyoruz."


Geri Dön