24 / 04 / 2024

Kartal Orhantepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde temel atıldı!

Kartal Orhantepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde temel atıldı!

Kartal Orhantepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temel atma töreninde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



- "3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Megakent İstanbul'un bir deprem şehri olduğuna dikkat çeken Murat Kurum, "Hocalarımız, üniversitelerimiz, kurumlarımız İstanbul'da büyük bir deprem beklendiğini üzerine basa basa ifade ediyorlar" dedi ve İstanbul'un depremden ve kentsel dönüşümden daha öncelikli olan bir gündeminin olmadığını belirtti. "Ne yazık ki ülke topraklarımızın yüzde 66'sı deprem riski altında ve nüfusumuzun yüzde 71'i bu alanlarda yaşıyor" diye konuşan Kurum, yalnızca 100 senede 80 bin vatandaşın depremler sebebiyle hayatını kaybettiğini ifade etti.  

Kartal Orhantepe Kentsel Dönüşüm Projesi nde temel atıldı!

Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2012 yılında ortaya koyduğu vizyonla ülkenin her yerinde kentsel dönüşüme start verdiklerini vurgulayarak, "Bugüne kadar 3 milyon konutumuzu dönüştürdük. Böylelikle 12 milyon vatandaşımızın hayatını güvence altına aldık" açıklamasında bulundu.

Şu anda Türkiye'nin dört bir tarafındaki şantiyelerde 120 milyar TL'lik yatırım tutarıyla, 350 bin kentsel dönüşümün ve sosyal konutun hızla yapıldığını belirten Kurum, "Gönülden söylüyorum, yastığa başımızı koyduğumuzda, sabah gözümüzü açtığımızda aklımızda hep kentsel dönüşüm var" dedi ve 2035 senesine kadar Türkiye'deki deprem riskli alanlarda kentsel dönüşüm yapılmamış hiçbir binanın kalmamasını hedeflediklerinin altını çizdi.


Geri Dön