20 / 04 / 2024

Kat bahçesi emsale girer mi?

Kat bahçesi emsale girer mi?

Yeni inşa edilen konut projelerinin hemen hemen hepsinde yer alan kat bahçeleri, hem görkemli bir binada yaşayıp hem de doğa ile iç içe olabilme imkanı sunuyor. Peki, kat bahçesi emsale girer mi?



Kat bahçesi emsale girer mi?

Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan, balkon tarzı bahçeler; Kat bahçesi olarak ifade ediliyor.


Yeni inşa edilen konut projelerinin hemen hemen hepsinde yer alan kat bahçeleri, hem görkemli bir binada yaşayıp hem de doğa ile iç içe olabilme imkanı sunuyor.


Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında kat bahçeler hakkındaki yasal esaslara yer veriliyor. Peki, yönetmeliğe göre kat bahçesi emsale girer mi? Kat bahçesi emsale girmez mi?


Binalarda yeşil bir görünüm elde etmek ve bina içinde yeşil doku ile iç içe yaşanmasını sağlamak amacıyla yapılan kat bahçeleri, ortak alan olarak yapılabildiği gibi bağımsız bölüme de ait olabiliyor.


Bağımsız bölüme tahsis edilmesi halinde kat bahçesi, net alanına değil, bağımsız bölümün brüt alanına dahil ediliyor. Peki, kat bahçesi emsale girer mi?


Yönetmeliğe göre; Bulunduğu katın emsale dahil alanının toplam %20’sini geçmemek koşuluyla kat bahçeleri emsale dahil edilmiyor.



Konut brüt alanı nasıl hesaplanır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön