26 / 04 / 2024

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekiyor. Dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılabiliyor.



Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre; yönetici, bağımsız bölüm maliklerinin oyu ile seçilir. Bu seçimde sayı ve arsa payı çoğunluğu aranır.

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince dışarıdan birinin yönetici olması mümkündür. Ancak, yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konulmuşsa kiracı veya dışarıdan bir kimse yönetici olamaz.

Eğer böyle bir hüküm konulmamışsa kiracı ya da dışarıdan birinin yönetici olmasına bir engel yoktur.

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekir. Bununla birlikte dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılamaz..

Site sakinleri dışardan apartman yöneticisi tayin edebilir mi?

Apartman yöneticileri dikkat!


Geri Dön