25 / 04 / 2024

apartman yöneticisi seçimi

apartman yöneticisi seçimi

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekiyor. Dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılabiliyor.

Site sakinleri dışardan apartman yöneticisi tayin edebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın oturduğu dairede yöneticilik sırası seneye babamın dairesinde. Babam 85 yaşında ve yöneticilik yapması mümkün değil. Apartmandaki sakinler baban yapamazsa para verip dışardan yaptıracak diyorlar. Kanunen yaş muafiyeti var mı?' sorusunu yanıtladı.

Apartman yöneticileri dikkat!

Apartman yöneticilerine önemli bir uyarım var: Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre yönetici ve site yönetimleri, apartman harcamaları konusunda ‘hesap vermek’le yükümlü. Bu hesabı komşularınıza vermezseniz, mahkemeye verirsiniz.

Apartman yöneticisinin aldığı yanlış kararlar cebinizi yakabilir!

Oturduğunuz apartman, site ya da toplu konutta seçtiğiniz yönetimin yanlış ya da eksik aldığı kararlar, yerine getirmediği sorumluluklar cebinize olumsuz yansıyabilir.

Dışarıdan apartman yönetici seçilir mi?

Kat maliklerinin bağımsız oyalarıyla seçilen apartman yöneticisinin çeşitli görev ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kimler apartman yöneticisi olabilir? Dışarıdan apartman yönetici seçilir mi?

Site yöneticiliği kaç yıl boyunca yapılabilir?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Site yöneticiliği kaç yıl boyunca yapılabilir sorusuna yanıt verdi..

Apartman yöneticisi kaç oyla seçilir?

Anagayrimenkul, kanunen kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Peki, apartman yöneticisi kaç oyla seçilir?

Apartman yöneticisi ne zaman seçilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde apartmana bir yönetici seçilmesi gerekiyor. Peki, apartman yöneticisi ne zaman ve nasıl seçilir?

Apartman yöneticisini kim seçer?

Apartmanda kat malikleri, yönetim için kendi aralarından veya dışardan bir kimseyi veya üç kişilik bir kurulu seçebiliyor. Peki, apartman yöneticisini kim seçer? Yönetici oybirliği ile mi yoksa oyçokluğu ile mi seçilir?

Apartman yöneticisi seçerken dikkat edin!

Pusula Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Kurucusu Fikriye Aslan “Yöneticinin “yönetim planı”nı inceleyin, tekrar aday olan yöneticinin geçmiş dönem çalışmalarını araştırmadan tekrar yönetime seçmeyin” dedi.

Apartman yöneticilerine muhtar yetkisi geliyor!

Apartman yöneticilerine muhtar yetkisi geliyor. Mahalleye yapılacak olan park, çevre düzenlemesi, trafik düzeni ve de imar uygulamalarında apartman yöneticileri de konu hakkında söz sahibi olacak...

Apartman yöneticiliği seçimi!

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, yönetici atamasının zorunlu olduğu apartmanlarda, yönetici seçimi nasıl yapılıyor? Yöneticinin ne gibi görev ve sorumlulukları bulunuyor? İşte apartman yöneticiliği seçimi konusu...

Apartmanlarda yönetici seçimi!

Apartman ve Site Yönetim Kanununa göre, apartmanlarda sekiz ve daha fazla bağımsız bölümün olması halinde apartmanlarda yönetici seçimi zorunlu tutuluyor. Apartman yöneticisinin, seçimi kat malikleri toplantısında yapılıyor...

AÖL ders seçimi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile sınav takvimi açıklanmıştı. Öğrencilerin ilk olarak AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, AÖL 1. dönem ders seçimi ne zaman yapılacak?

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Dünyaca ünlü ekonomi dergisinden seçim yorumu: ‘2023’ün en önemli seçimi!’

Dünyaca ünlü The Economist dergisi 9 gün sonra yapılacak seçimlerini kapağına taşıdı. Derginin son sayısı '2023'ün en önemli seçimi' kapağıyla yayımlanırken, konuya ilişkin kaleme alınan yazıda muhalefetin olası zaferinin ekonomik ve siyasi bakımdan büyük bir kırılma yaratacağı aktarıldı.

İşte Bank of Amerika’dan dolar tahmini: Seçimi kim kazanırsa kazansın, dolar yüzde 15 ile 25 arasında artacak!

Seçim öncesi döviz piyasalarında hareketli saatler yaşanıyor. Dolar ve euroda sınırlı da olsa yükselişler gözlenirken, yatırımcılar seçim sonrası fiyatlamaları merak ediyor. Uzmanlara göre ise seçimi kim kazanırsa kazansın döviz kurlarında yükseliş kaçınılmaz.

Hadise'nin pırlanta yüzük ve takı seçimi Koçak'ta! Görenler büyülenecek! Koçak 14 Aralık 2022 pırlanta fiyat listesi 

Hadise ''Koçaksa başka'' diyerek Koçak ile bir araya geldi. Koçak pırlanta koleksiyonunun en şık modellerini seçen Hadise'nin pırlanta yüzük ve takı seçimi merak ediliyor. İşte Koçak 14 Aralık 2022 pırlanta fiyat listesi...

Kat malikleri dikkat! Apartman yöneticisi bütün giderlerden muaf olamaz!

Apartman ya da sitelerden en tartışmalı konulardan biri olan aidat ve ek bütçe konularında çok merak edilen sorulardan biri yanıt buldu. Apartman yöneticisi tüm giderlerden muaf olamaz!

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman yöneticisinin ilk icraatı ne olmalı?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için " Apartman yöneticisi veya site kurullarının ilk icraatlarını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın yazısı...

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir?

Apartman yöneticisi usulsüz harcama yapabilir mi? Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar!

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Peki apartman yöneticiliği için gerekli evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

apartman yöneticisi seçimi Haberi

apartman yöneticisi seçimi

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre; yönetici, bağımsız bölüm maliklerinin oyu ile seçilir. Bu seçimde sayı ve arsa payı çoğunluğu aranır.

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince dışarıdan birinin yönetici olması mümkündür. Ancak, yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konulmuşsa kiracı veya dışarıdan bir kimse yönetici olamaz.

Eğer böyle bir hüküm konulmamışsa kiracı ya da dışarıdan birinin yönetici olmasına bir engel yoktur.

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekir. Bununla birlikte dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılamaz..

Site...