25 / 04 / 2024

Kat malikleri kurulu kimlerden oluşur?

Kat malikleri kurulu kimlerden oluşur?

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor. kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Peki, kat malikleri kurulu kimlerden oluşur? Kiracılar bu kurula dahil mi?



Kat malikleri kurulu kimlerden oluşur?

Bir anagayrimenkulde bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara kat maliki deniyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu esaslarına göre, kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. 


Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her zaman toplanabiliyor. 


Peki, kat malikleri kurulu kimlerden oluşur? Kiracılar bu kurula dahil mi?


Apartmanda kaç tane bağımsız bölüm var ise bu bağımsız bölümlerin sahipleri kat malikleri kurulunu oluşturuyor. 


Bir kimsenin birden fazla bağımsız bölüme sahip olması halinde kat maliki ile bağımsız sayısı birbirine eşit olmuyor. Çünkü bağımsız bölümlerin kiracıları, kat malikleri kuruluna dahil edilmiyor. 


Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla  yükümlü oluyor.


Anagayrimenkulün genel giderlerine katılım nasıl sağlanır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön