08 / 05 / 2024

Katar'da Kanal İstanbul rüzgarı esti!

Katar'da Kanal İstanbul rüzgarı esti!

Medya City’nin organizasyonunda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) ana partnerliğiyle gerçekleşen 2. Expo Turkey by Qatar'a Kanal İstanbul damgasını vurdu..



Doha’da dün kapılarını açan Expo Turkey by Qatar Fuarı’na güzergahı hafta başında belli olan Kanal İstanbul damgasını vurdu. Körfez yatırımcıları standına uğradıkları emlak projelerinin Kanal İstanbul’a yakın olup olmadığını soruyor.

 

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Expo Turkey by Qatar Fuarı’nın ikincisi dün başladı. Ağırlığını emlak firmalarının oluşturduğu 112 Türk şirketi fuara katılım gösterdi. Fuarda, güzergahı yeni belli olan Kanal İstanbul rüzgarı esti. 

 

Fuarın açılışını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan yaptı.

 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, fuarda Körfez yatırımcıları en çok Kanal İstanbul’u sordu. Körfez yatırımcıları, standına uğradıkları emlak projelerinin Kanal İstanbul’a yakınlığını sordu.  

 

Kanal İstanbul rotasında yer alan Emlak Konut’un Kuzey Yakası projesi de en çok ilgi gören proje oldu. 

 

TÜRKİYE 4’ÜNCÜ SIRADA

 

Fuar öncesi Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD’ın Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar ve Katar Ticaret Bankası (CBQ) üst düzey yöneticisi Atilla Kuruçayırlı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen 2. Expo Turkey by Qatar’ın organizatörü Medya City’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Katar ile Türkiye arasındaki ticareti ve yıllık doğrudan yatırım hacmini artırmayı hedeflediklerini söyledi. 

 

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan da Türk ve Katarlı iş adamlarına yatırımları artırmaları, başta Girişim Sermayesi Fonu ve Tarımsal Yatırım Fonu olmak üzere Türkiye’nin farklı alanlarda sağladığı fırsat ve imkanlardan yararlanmaları çağrısında bulundu. Kaan, Katar’ın 21 milyar dolar yatırım ile Türkiye’de 4’üncü sırada yer aldığını kaydetti.      

 

Katar da Kanal İstanbul rüzgarı esti!

 

21 MİLYAR DOLAR

 

Kaan, Katar’ın yatırımlarının basın, emlak, savunma sanayisi, teknik ve bankacılık alanlarında çeşitlilik gösterdiğini dile getirerek, Katar ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin 10 yılda 25 milyon dolardan 700 milyon dolara yükseldiğini belirtti. 

 

Kuruçayırlı ise “Katar’ın dünyadaki yatırım hacminin 500 milyar dolara ulaştığını biliyoruz. Türkiye’deki yatırım ise 21 milyar dolar” şeklinde açıklamada bulundu.

 

HEDEF TİCARETİ 2 KATINA ÇIKARMAK

 

Fuar, Katar ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini iki katına çıkarmayı hedefliyor. Medya City’nin organizasyonunda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) ana partnerliğiyle gerçekleşen Doha’daki fuar 19 Ocak’a kadar sürecek. 

 

2. Expo Turkey by Qatar’a katılan firmalar arasında Tekfen, Emlak Konut, Artaş İnşaat, Sinpaş GYO, Teknik Yapı, Tahincioğlu, Katmerciler, Türksat, Çaykur, Silva, Dido Group, Çilek Mobilya ve Dome&Partners gibi sektörünün öncüsü şirketleri de yer alıyor.

 

Tahincioğlu 3 projeyle Katar'da

 

Tahincioğlu, Doha’da düzenlenen Expo Turkey by Qatar Fuarı’na üç nitelikli projesiyle katılım gösterdi. Tahincioğlu, fuarda Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı ve Nidapark İstinye projelerini görücüye çıkardı.

 

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da uluslararası arenada pek çok organizasyonda yerimizi alacağız. Sektörümüz için bu organizasyonlar birer fırsat, bizler de bu fırsatları değerlendirerek, yeni yatırımcılar ve müşterilerle bir araya geliyoruz” dedi.

 

 

 


Geri Dön