24 / 04 / 2024

Katılımevim'den ev sahibi yapan model!

Katılımevim'den ev sahibi yapan model!

Katılımevim'in sunduğu daha güvenli ve faizsiz ev alma yöntemiyle kira öder gibi ev sahibi olunabiliyor.



Günümüz şartlarında ev almak daha da zorlaştı. Kredili konut kredisi ile bankaların yüksek faiz oranları nedeni birçok kişinin ev alma hayalini erteliyor. Yüksek faizin yanında peşinat da isteniyor. Milli Gazete'de yer alan habere göre; ev satın almak için bazı kampanyalarda geliştirildi. Senet kapsamında ev almak için inşaat şirketleri ile konuşuluyor. Firmanın güvenilir olması, binanın yapı ruhsatı gibi unsurlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu yöntemin seçilmesi durumunda çok dikkat edilmesi gerekiyor. 

Katılımevim, daha güvenli ve kira öder gibi bir ev satın alma imkanı sunuyor. Faizsiz bir sistem üzerinde açıklanan dört model ile birçok seçenek sunuluyor. Kendi evleri olmasını isteyen kişiler için dört model bulunuyor. 

Ev Sahibi Olmanın Rahat Yolu: Rahat Model

Rahat model ile öncelik ile sahip olmak istediğiniz evin değeri belirleniyor. Ödeme planı hazırlanırken ve aylık taksit ödemesi planı sizin ekonomik durumunuza göre seçiliyor.

Şartların belirlenmesiyle sözleşme imzalanmaktadır. Sahip olmak istediğiniz ev çekiliş ile seçiliyor. Çekilişler noter huzurunda gerçekleşiyor. Sizlerden sadece katılım bedeli alınıyor. Bunun dışında başka bir ücret talep ediliyor. Katılmak için yanınızda nüfus cüzdanınızın bulunması yeterlidir. Hazırlanan dört model kiracıya ev sahibi olabilmenin kolay yolu sunuluyor.

Hızlı Ev Sahibi Olmanın Yolu: Hızlı Model

Hızlı bir şekilde ev sahibi olmak isteyen kişiler için uygun bir model olarak karşımıza çıkıyor. Hızlı Model ve Rahat Model arasında birkaç fark bulunuyor. Rahat Model’in hızlandırılması durumunda Hızlı Model adı veriliyor. Taksit ödemeleri yapılırken belirli dönemlerde taksit bedeli arttırılıyor.

Taksit bedellerinin artacağı zaman ve artış miktarını seçebiliyorsunuz. Peşinat ödemeniz durumunda ödemeniz gereken taksit bedeli azalıyor. Taksit bedellerinde gerçekleştirmeyi planladığınız ile artış ile erken teslim alma kampanyalarından da yararlanıp kredisiz ev sahibi olma fırsatını yakalayabilirsiniz. Sözleşme imzalanarak noter huzurunda gerçekleşen çekiliş ile evinizi teslim alacağınız tarih belirleniyor.

Çekilişsiz Ev Sahibi Olma Modelleri

Kiradan kurtulmak isteyen kişiler için hazırlanan modeller kişinin ekonomik durumuna göre değişiyor. Çekilişten önce evinizi teslim alacağınız tarihler belirlenmeli. Sabit model ile 60-240 taksit sayısı arasından size en uygun olan süreyi seçebilirsiniz.

Evi teslim alma süreniz istediğiniz evin değerinin yarısını ödediğinizde gerçekleşiyor. Sözleşme imzalanırken teslim tarihide sözleşme de bulunuyor. Taksit ödemeleride zorlanmanız durumunda ödeme erteleme hakkınız bulunuyor. Ödeme ertelemesi gerçekleşmeyi planladığınız dönem için vade farkı ya da bir ücret talep edilmiyor.

Peşinat ödemesi yapılırken, taksit bedelinde yapılacak artışlar ile evinizi belirlenen süre öncesinde teslim alabiliyorsunuz. Ev sahibi olmak isteyenler için çekilişsiz modellerin ikincisi serbest model olarak ortaya çıkıyor. Model kapsamında her ay ödenecek taksit bedeli sabit tutuluyor. Taksit sayısı 60 ile 240 arasında değişiklik gösteriyor.

Bu modeli seçilmesiyle sözleşme imzalanıyor ve sözleşme kapsamında evi teslim almayı planladığınız tarihte belirtiliyor. Satın almak istediğiniz evin değerinin yarısı kadar ödemeyi tamamlamanız ile teslim ediliyor. Taksit ödemelerinizi de istediğini zaman erteleyebiliyorsunuz. Ara ödemeler ve peşinat ödemeleri ile evinizi daha erken teslim alabilyorsunuz.


Geri Dön