26 / 04 / 2024

Katılımevim'den 2021'de 21 yeni şube!

Katılımevim'den 2021'de 21 yeni şube!

Sektöre 2018 yılında adım atarak 6 bine yakın aileyi ev ve araba sahibi yapan Katılımevim, iki yılda 42 şubeye ulaştı. Bu yıl da büyümesini sürdürecek olan şirket, yıl içinde 21 yeni şube daha açacak.



Sektöre 2 yıl önce katılarak 42 şubeye ulaşan Katılım Evim, bu yıl 21 yeni şube daha açacak. Uyguladıkları modellerle bugüne kadar 6 bine yakın ailenin ev ve araba sahibi olmasını sağladıklarını aktaran Katılımevim Genel Müdürü Ahmet Özcan, "2020 yılını olumsuz salgın koşullarına rağmen hedeflediğimiz ciro artışının üzerinde bir büyümeyle kapattık. 2021 yılında öncelikli hedefimiz müşteri tabanımızı genişletmek. Daha küçük sözleşme tutarlarıyla daha fazla sayıda katılımcıya ulaşmak öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu amaçla şube sayımızı da 21 yeni şube açılışıyla 63 adede çıkarmış olmayı hedefliyoruz" dedi.

Dünya'da yer alan habere göre; çevre ülkelerden de talepler aldıklarını söyleyen Özcan, "Ancak 2021 yılı stratejik planlarımızda regülasyon sürecine tam uyum ve iş süreçlerimizi mükemmelleştirmek var. Yasal düzenlemenin izin vermesi halinde yurtdışı açılım planlarımızı devreye sokmayı planlamaktayız" diye konuştu.

Ev alımlarında 120 240 ay vadenin, araba alımlarında ise 24-36 ay vadelerin daha çok tercih edilir olduğunu belirten Ahmet Özcan, Katılımevim olarak 360 aya varan vade başlangıçlarıyla müşterilerine sundukları modellerin de mevcut olduğunu belirtti.

Yasal düzenleme sektörün büyümesine katkı sunacak Faizsiz finansman modelinin maliyet avantajlarından dolayı halk tarafından ilgi görüldüğünü aktaran Ahmet Özcan, bu açıdan yasal düzenlemenin önemine işaret etti. "Yasal düzenleme konusunda yapılan çalışmalara son dönemde çok fazla destek verdik. Sektör hızlı büyümekte ancak sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme için şirket olarak risk yönetimine büyük önem vermekteyiz. 20 yıla varan nakit akış ve likidite planlama çalışmaları gerçekleştirerek olası risklere karşı planlamalar yapmaktayız" diyen Özcan şu değerlendirmeyi yaptı: "Yasal düzenleme gelmesi halinde sektörün tamamına bu çalışmaların yayılmasını ve haksız rekabetin önlenmesini beklemekteyiz. Regülasyon çalışmalarının son noktaya gelmiş olması memnuniyet verici. Bu düzenlemelerle sektördeki büyüme ivmesinin sürmesini beklemekteyiz. Regülasyon sayesinde katılımcılarımızın daha fazla çeşitlilikte ve kalitede hizmete, daha uygun çalışma bedelleri ödeyerek ulaşmasını sağlanmış olacak."

Katılımevim den 2021 de 21 yeni şube!

SEKTÖR BİR YILDA 60 BİN AİLEYİ EV VE ARABA SAHİBİ YAPTI

Sektörde geçen yıl yaklaşık 60 bin ailenin bu yolla ev ve araç sahibi olduğunu kaydeden Ahmet Özcan, "Sektördeki firma sayısı 40-45 civarında. Ancak ulusal bazda yatırım yaparak faaliyet gösteren firma sayısı 10'dan az. İpotekli konut piyasasından sektörün aldığı pay yüzde 5-10 aralığında. Regülasyon sonrası bu oranın birkaç yıl içinde yüzde 40-50 seviyelerine çıkması kaçınılmaz olacak" dedi.

Faizsiz konut alımında katılım dönemi!


Geri Dön