27 / 04 / 2024

Kayapınar Afet Evleri temizlik çalışmaları başladı!

Kayapınar Afet Evleri temizlik çalışmaları başladı!

Kayapınar Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik Müdürlükleri çoğunluğu göç mağdurunun yaşadığı Afet evleri bölgesinde Mahalle halkıyla birlikte genel temizlik yaptı. Çalışmayla bölge çöp ve molozlardan temizlendi.



DİYARBAKIR'ın Merkez Kayapınar Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik müdürlükleri çoğunluğu göç mağdurunun yaşadığı bin konutun bulunduğu Afet evleri bölgesinde genel temizlik yaptı. 40 personel ve 5 araçla yapılan genel temizlik çalışmasında mahalle halkı çalışmalara destek verdi. Çalışmayla tüm bölgedeki moloz ve çöpler temizlendi, kaldırım ve caddeler yıkandı. 



Çalışmayla toplanan moloz ve çöpler araçlarla şehir dışındaki çöp toplama alanına taşındı. 

"Molozları ve çöpleri temizledik" Çoğunluğu göç edenlerin yaşadığı Afet Evleri bölgesinde çalışma hakkında bilgi veren Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Nesrin Tavşan, "Afet evler çoğunluğu Lice depremi sonraki  TOKİ  tarafından yapılan evler. Ancak büyük sorunlar ve çevre düzenlemesi yapılmadan evler teslim edilmiş. Belediye olarak bölgenin yolları ve kaldırımları belediyemiz tarafından yapıldı. Bırakılan molozları ve çöpleri temizledik. Önümüzdeki günlerde bölgeye yeni hizmetler sunacağız. Çalışmalarımızda katkı sunan halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi. 


Yenigün


Geri Dön