25 / 04 / 2024

Afet Evler çalışmaları

Afet Evler çalışmaları

Kayapınar Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik Müdürlükleri çoğunluğu göç mağdurunun yaşadığı Afet evleri bölgesinde Mahalle halkıyla birlikte genel temizlik yaptı. Çalışmayla bölge çöp ve molozlardan temizlendi.

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10'da çalışmalar tam gaz!

30 yıla aşkın tecrübesiyle 20 bini aşkın konut üreten ve yüz binlerce aileyi ev sahibi yapan İhlas Holding’in, Ispartakule bölgesinde inşa ettiği Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10 projesinde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler'de çalışmalar tam gaz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Tuzla Aydınlık Evler projesindeki çalışmaların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler Projesi'nde imalat çalışmaları yapılıyor!

KİPTAŞ tarafından İzmit'te hayata geçirilen Çınar Evler Projesi'nde kaba ve ince imalat çalışmaları devam ediyor. 

Niğde'de afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar TBMM'de!

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Siirt'te hasar tespit çalışmaları başladı!

Siirt'te meydana gelen depremde 2 tek katlı evler orta hasar gördü. Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, hasar tespit çalışmalarının başladığını belirtti .

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) uygulanacağı Kahramanmaraş'ta şehri güvenli hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Beylikdüzü Gürpınar için dönüşüm çalışmaları hazır!

Beylikdüzü’nde köhneleşmiş yapıların olası bir afet anında can ve mal kaybına yol açmasını engellemek için kentsel dönüşümü amaçlayan çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda geliştirilen plan notları, Beylikdüzü Belediye meclisinde onaylandı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nın onayına sunuldu.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Afet Odaklı Çalışmalar” ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Kentsel Dönüşüm Projeleri” toplantısına katıldı.

Malatya'daki kerpiç evlerin yenileme çalışmaları başladı!

2011 yılında Malatya'nın valisi Ulvi Saran tarafından projelendirilerek yapımına başlanan ve daha sonra uzun süre atıl durumda bekleyen "Kerpiç Evler" de yenileme çalışmalarına başlandı.

İskenderun Belediyesi yeni yollar açma çalışmalarını başlattı!

İskenderun Belediyesi, yeni yollar açma çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda Modern Evler Mahallesi'nde özellikle eğitim kurumlarının yoğun olduğu yerlerde yol açma çalışmaları devam ediyor.

Afet Evler çalışmaları Haberi

Afet Evler çalışmaları

DİYARBAKIR'ın Merkez Kayapınar Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik müdürlükleri çoğunluğu göç mağdurunun yaşadığı bin konutun bulunduğu Afet evleri bölgesinde genel temizlik yaptı. 40 personel ve 5 araçla yapılan genel temizlik çalışmasında mahalle halkı çalışmalara destek verdi. Çalışmayla tüm bölgedeki moloz ve çöpler temizlendi, kaldırım ve caddeler yıkandı. 



Çalışmayla toplanan moloz ve çöpler araçlarla şehir dışındaki çöp toplama alanına taşındı. 

"Molozları ve çöpleri temizledik" Çoğunluğu göç edenlerin yaşadığı Afet Evleri bölgesinde çalışma hakkında bilgi veren Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Nesrin Tavşan, "Afet evler çoğunluğu Lice depremi sonraki TOKİ tarafından yapılan evler. Ancak büyük sorunlar ve çevre düzenlemesi yapılmadan evler teslim edilmiş. Belediye olarak bölgenin yolları ve kaldırımları belediyemiz tarafından yapıldı. Bırakılan molozları ve çöpleri temizledik. Önümüzdeki günlerde bölgeye yeni hizmetler sunacağız. Çalışmalarımızda...