10 / 05 / 2024

Kayseri Hacılar'da 9 milyon TL'ye icradan satılık 2 gayrimenkul!

Kayseri Hacılar'da 9 milyon TL'ye icradan satılık 2 gayrimenkul!

Kayseri İli, Hacılar İlçesi, Karpuzsekisi Mahallesi'nde yer alan 2 adet gayrimenkul toplamda 9 milyon 164 bin 127,500 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 



Kayseri İli, Hacılar İlçesi, Karpuzsekisi Mahallesi'nde yer alan 2 adet gayrimenkul icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan gayrimenkul için 9 milyon 164 bin 127,500 TL bedel isteniyor. 

1 NO'LU TAŞINMAZIN Tapu Kaydı ve Özellikleri :Kayseri İli, Hacılar İlçesi, Karpuzsekisi Mah., 4614 Ada, 13 Parselde kayıtlı 9.980,45 m2 yüzölçümlü Arsa vasıflı taşınmaz müdürlüğümüz dosyasından satışa çıkartılmıştır.Satışa konu taşınmaz Kayseri İli, Hacılar İlçesi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde yer aldığı,34.cadde üzerinde yer alan bir konumda bulunmaktadır. 

Kıymeti : 6.964.127,50 TL
1. Satış Günü : 04/04/2019 günü 11:15 - 11:20 arası
2. Satış Günü : 03/05/2019 günü 11:15 - 11:20 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu (Kocasinan Belediyesi) - Plevne Mah. Serin Sok. No:10/F (Kayseri Adalet Sarayı Arkası) KOCASİNAN / KAYSERİ

2 NO'LU TAŞINMAZIN Tapu Kaydı ve Özellikleri : Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Çay Mah, 5036 Ada, 5 Parselde kayıtlı, 7.914,23 m2 yüzölçümlü zemin+1.Kat, 9 Nolu dubleks mesken vasfındaki taşınmazdır. İpotekli taşınmaz iki katlı betonarme esaslı inşa edilmiş 12 adet dubleks meskenlerden oluşan site içerisindedir. Satışa konu taşınmazın çevresi tek veya iki katlı yapılardan oluşmaktadır. 

Kıymeti : 2.200.000,00 TL
1. Satış Günü : 04/04/2019 günü 11:25 - 11:30 arası
2. Satış Günü : 03/05/2019 günü 11:25 - 11:30 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu (Kocasinan Belediyesi) - Plevne Mah. Serin Sok. No:10/F (Kayseri Adalet Sarayı Arkası) KOCASİNAN / KAYSERİ

Satış şartları : 
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (7101 S.K. 5. Madde hükmü saklıdır)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan, tapu kaydı ve diğer belge ve bilgiler ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satış ile ilgili ihalenin feshi davası açan kişi ve kurumların dava açtıklarına dair belgeyi satşı sonrası yasal süre olan 7 gün içerisinde müdürlüğümüz dosyasına ibraz etmeleri, aksi takdirde doğacak zararlardan kendilerinin sorumlu olacakları hususu ile; Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde İ.İ.K.'nın 127. madde hükmü uyarınca işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere tüm ilgililere ihtaren ve ilanen tebliğ olunur.
7- Taşınmaz Satışında öncelikle Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü alacağının ihale bedelinden ödeneceği ve taşınmazın Kayseri OSB içerisinde olması nedeni ile 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun 15. Maddesi ile OSB uygulama yönetmeliği ve Bölgenin kuruluş protokolü gereğince aranan nitelikleri haiz katılımcılara veya Kredi alacaklısı kuruşa satışı yapılabilir. OSB uygulama yönetmeliğinin 101 maddesinde belirtilen kısıtlamalara tabidir. Ayrıca katılımcıların ilgili mevzuat kapsamında düzenlenen yasal yükümlülüklere ve OSB de uygulanmakta olan temel nizam ve kurallara uyma mükellefiyetleri bulunmaktadır. İhale alıcısından tescil aşamasında OSB Müdürlüğünden alınacak yeterlilik belgesi istenecektir. İhaleye katılan katılımcılar ilgili mevzuat kapsamında düzenlenen yasa yükümlülüklere ve Organize Sanayi Bölgesinde uygulanmakta olan temel nizam ve kurallara uyma mükellefiyetlerini peşinen kabul etmiş sayılacaklardır.
8-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/13836 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön