24 / 04 / 2024

Kayseri Mobilya Fuarı yarın açılacak!

Kayseri Mobilya Fuarı yarın açılacak!

Kayseri Mobilya Fuarı'nın TÜYAP Anadolu Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Hilton Otel'de tertiplediği basın toplantısı ile 22-26 Nisan tarihleri arasında Dünya Ticaret Merkezi'nde açık olacak fuar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.



İlhan Ersözlü yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti " 2014 yılında gerçekleştirilen fuarda 35 ülkeden ve ülkemizin tüm bölgelerini kapsayan 63 ilden gelen 50.000'i aşkın profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yaparak milyonlarca dolarlık iş hacmi yaratılmıştır. Anadolu'da endüstriyel mobilyanın başkenti Kayseri'ye yakışır sektörünün aranılan takip edilen marka fuarları arasında yerini alan Kayseri mobilya fuarı, kuruluşumuz TÜYAP tüm fuarcılık yapım A.Ş. tarafından Kayseri mobilya gelişim komitesi ile ortak yürütülecek etkin tanıtım ve pazarlama çalışmaları ile 22-26 nisan 2015 tarihleri arasında Kayseri'de mobilya sektörünün görkemli buluşmasına ev sahipliği yaparak bir kez daha Türk mobilya sektörünün yurtiçi ve yurtdışında başarı ile temsil edecektir" Basın toplantısına iştirak eden bir diğer isim Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mahmut Alak' da mobilya fuarına dernek olarak önemli katkıda bulunduklarını vurgulayarak, yeni fuar alını inşası ile ilgili kapanış da ki gala yemeğinde detaylı bir sunum gerçekleştireceklerini duyurdu. 




Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da fuarların Kayseri için önemine dikkat çekti. Hiçyılmaz, fuarcılığın e-ticaret, internet satışlarının yapılıyor olmasına rağmen hiçbir zaman değerini kaybetmediğini ve bugün yapılan en büyük organizasyonların fuarlar olduğunu söyledi. 

Hiçyılmaz şöyle konuştu. 




"Fuarcılık çalışmaları konusunda Kayseri Türkiye'nin ulaşıiabilirlik endeksine oranla fuar düzenlemeye elverişli bir konuma sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ancak çadırda fuar düzenlenme olayı Kayseri'ye yakışmıyor, arzu ettiğimiz şey modern yerlerde fuarcılığı yapmamız gerekmektedir. Biz KTO olarak yeni çevre yol üzerine hem kara yoluna, hem havaalanına yakın bir yere baktık milli emlaktan uygun bir yer bulduk böyle bir yer Kayseri'nin ekonomisine gelişmesine daha da katkı sağlayacağı kanaatindeyim." Kayseri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Övüç de değerlendirmesinde "Arzumuz Kayseri'de düzenlenen mobilya fuarlarının daha iyi seviyeye yükselmesini sağlamak. Hedefimiz Avrupa'daki fuarların standardını yakalamak ve daha geniş kapsamlı arzumuz geniş kapsamlı fuar alanlarına kavuşmak" diye konuştu. 



Basın toplantısının bir diğer önemli isimi Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'da fuarların Kayseri için önemine dikkat çekerek fuarcılığın hiçbir zaman değerini kaybetmediğini ve bugün yapılan en büyük organizasyonların fuarlar olduğunu vurguladı. 



KAYSO Başkanı Mustafa Boydak da 'Mobilya Sektörü'nün Kayseri'ye katma değer katan bir sektör olduğunun altını çizersek, "Ülkemizde birçok ilimizde ne yazık ki markalaşma faaliyeti henüz başlayamadı. Oysa Kayserili mobilyacılarımız Türkiye'nin 4 bir yanına markalarını yazdılar" diye konuştu. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh BüyükkıIıç da Milano'da katıldığı fuarı hatırlatarak, "Kayseri Mobilya Fuarı Milano Fuarı kadar büyük ölçekli olmasa da önemli bir aşama kat etmiş, şehre yakışır bir fuar organizasyonu konumuna gelmiştir" ifadesini kullandı. 



Kayseri Haber


Geri Dön