29 / 03 / 2024

Kayseri Tomarza'da yatırım atağı!

Kayseri Tomarza'da yatırım atağı!

Kayseri Belediye Başkanı Fahrettin Işık'ın, "Bizim göreve ilk geldiğimizde TOKİ başlamıştı. Şimdi 2.etap TOKİ'miz var, 750 kişilik inşaat için başvuru yaptık. Bunun müjdesini bekliyoruz. 150 kişilik de müstakil tip TOKİ başvurumuz yapıldı."dedi.



Kayseri Belediye Hayır Çarşısı Mağazası'nda yardımseverlerin desteği ile ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ettiklerini belirten Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, maddi manevi desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür etti. 


Proje ile bilgiler veren Başkan Işık; "Hayır çarşımızda insanlarımız ne ihtiyaçları varsa gelip ücretsiz bir şekilde alıyorlar. Tabii ihtiyaç sahiplerini büyük bir titizlikle seçiyoruz. Hayırseverlerimizin yardımlarını koordine ediyoruz. Belediyemizin kültür müdürlüğü bu konularda çok duyarlı, ihtiyaç halinde derhal kararlar alınabiliyor. Bu hayır Çarşısı'ndan başka yetimler için çalışmalarımız var. 

Mahallelerimizde ne kadar yetim çocuğumuz varsa hepsini belirli aralıklarda giyim-kuşam yardımı yapıyoruz. Evinden çıkamayan vatandaşımız varsa bunlan bir arabayla biz alıyoruz ve tedavisini yaptırıp evine teslim ediyoruz. Garip gureba söz konusuysa duyarlılığımız üst seviyeye çıkıyor. Bu konulardaki hizmette sınırımız yok." şeklinde konuştu. 


İlçedeki  TOKİ  projesiyle ilgili bilgiler de veren, Başkan Fahrettin IŞIK; "Bizim göreve ilk geldiğimizde TOKİ başlamıştı. Şimdi 2.etap TOKİ'miz var, 750 kişilik inşaat için başvuru yaptık. Bunun müjdesini bekliyoruz. 150 kişilik de müstakil tip TOKİ başvurumuz yapıldı."dedi. 


Başka ilçelerde olup da bizim ilçemizde olmayan hiçbir şey olmayacak diyen Başkan IŞIK alt yapı ve üstyapı çalışmalarının devam ettiğini ve hızlanarak süreceğini sözlerine ekledi. 


"HER ŞEY DAHA YEŞİL BİR TOMARZA İÇİN" 


Tomarza'nın küçük ama bereketli bir ilçe olduğunu belirten Başkan Fahrettin Işık, Tomarza'yı daha yeşil ve ferah bir hale getirmek için yol boyu ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını söyledi. 


Tomarza'nın en iyisine layık olduğunu belirten Başkan IŞIK; "Amacımız her yönüyle müreffeh bir Tomarza inşa etmek. Hem ilçemizde yaşayanlar için hem de dışarıdan gelen misafirlerimize ferah bir ilçeye geldiklerini göstermek için ağaçlandırma çalışmalarımızı yaptık, şu anda bu ağaçlara özenle bakıyor ve büyümelerini sağlıyoruz."


"TOMARZA TANITIM ATAĞINA KALKACAK" 


Tomarza'nın pek çok değerini tüm bölgeye duyuracaklarını belirten Başkan IŞIK; "Mesela Tomarza'nın 8 farklı renge sahip bir taşı var. Bu taş kışın soğuğu, yazın ise sıcağı geçirmez. Bu bizim için çok önemli bir değer. Bu taş her işte kullanılabilir. 


Bunun yanında 50 milyon TL'lik gelir sağlayan kabak çekirdeğimiz var. Tomarza'da sivil toplum örgütlerimiz ve belediyemiz işbirliği ile bakıma muhtaç olanlar kesinlikle yalnız bırakılmıyor." diye konuştu. 





Yeni Akit


Geri Dön