26 / 04 / 2024

KDV ve ÖTV indirimi sektörde heyecan yarattı!

KDV ve ÖTV indirimi sektörde heyecan yarattı!

Tona Yapı ve Safe İnşaat İcra Kurulu Başkanı Erdal, merakla beklenen 2018 ÖTV ve KDV indirimlerine dair değerlendirmelerde bulundu....



Bakan Berat Albayrak 2018 ÖTV ve KDV indirimlerinin mobilya, beyaz eşya, otomotiv ve konut sektörlerinde yılsonuna kadar devam edeceğini duyurdu.

Tona Yapı ve Safe İnşaat İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal konuyla ilgili değerlendirme yaptı. Erdal, "Yapılan bu düzenlemeler ile Türkiye ekonomisi güzel bir ivme yakalayacaktır. Tapu harçlarının yüzde 4'ten 3'e indirilmesi hayata geçtiği günden bu zaman dilimine kadar güzel sonuçlar ortaya çıkardı.Faiz oranlarının yüzde 30’lara yaklaştığı bu dönemde bu durumun devamlılığının sağlanması bizler için büyük heyecan yaşattı. İş insanları olarak yaşanan bu gelişmelerin önümüzdeki süreçlerde de devamlılığının sağlanmasını umuyoruz" şeklinde konuştu. 

Ülke ekonomimize katkı sağlıyoruz

İlhan Erdal, Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasına ilk günden bu zaman dilimine kadar destek sağladıklarını söyledi. Erdal sözlerine şu şekilde devam etti; "Bizde hayata geçirmiş olduğumuz Duru Beytepe projemizde hayata geçirmiş olduğumuz kampanyalarımızla hep ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçladık. Yüksek faizlerden ötürü alıcılarımızın zorlanmaması için zaten elimizden geleni yapıyorduk. Konut satışlarında KDV oranını yüzde 18'den 8'e indirim uygulamasına yılsonuna kadar devam edecek olması da bu noktada sevindirici. yüzde 10 indirim, yüzde 10 peşinat, 10 yıl vade, bankasız kefilsiz yüzde 0.98 kampanyamız ile konut piyasasında güzel bir ivme yakaladık. Bu ivmenin alınan bu kararlar ile devamlılığının sağlanacağını umuyoruz"

Tapu harcı ve KDV indirimi resmen uzatıldı!
 


Geri Dön