26 / 04 / 2024

Kemal Baştürk: AVM mağazalarımıza kira desteklerini veriyoruz!

Kemal Baştürk: AVM mağazalarımıza kira desteklerini veriyoruz!

İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, AVM'lerin 1 Haziranda açılmasına ilişkin, "AVM sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Perakende Performans Yönetimi (PPY) sistemimiz ile tüm mağazalarımızı sektörel kırılımlarıyla takip edip gerekli kira desteklerini de vermeye devam ediyoruz" dedi...



İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, AVM'lerin 1 Haziran'da tam kapasite açılmasıyla ilgili konuştu. 

Kemal Baştürk, geçen yıla göre kişi başı harcamalarda 3 kat, market cirosunda da 2 kat artış yaşandığını belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ilk hafta yoğunluğu ve mağaza cirolarına ilişkin konuşan Baştürk, şunları söyledi:

"AVM sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Perakende Performans Yönetimi (PPY) sistemimiz ile tüm mağazalarımızı sektörel kırılımlarıyla takip edip gerekli kira desteklerini de vermeye devam ediyoruz. Özellikle teknoloji marketlerde bu hafta ciro artışı yüzde 80'lerde. Çocuk ürünleri satışında yüzde 30 artış yaşandı. Marketimiz, 2 kat ciro artışıyla faaliyetine devam ediyor. Kuaföre gidenler açısından kadın erkek müşteri segmentlerinde kadınlar lehine çok ciddi bir büyüme var. Cirolar ise açılan mağazalar bazında bir önceki yılla kıyaslandığında yüzde 75 seviyelerini koruyor."

Baştürk, yeme içme alanlarının tamamının hafta sonuna kadar açılmasını öngördüklerini dile getirerek, ziyaretçilerin restoranlara ilgisinin bu açılışlar sonrasında daha da artacağını belirtti.

PPY sistemi ile markalara her zamankinden daha fazla destek olacaklarına dikkat çeken Baştürk, "Geçen yıla göre kişi başı harcamalarda 3 kat, market cirosunda da 2 kat artış gördük" dedi.

AVM'lerde kira sorunu: 60 marka mağazalarını açmadı!

Hüseyin Altaş: Mağazaların açılış için zamana ihtiyacı var!

AVM'lerde pandemi öncesi ciro için temmuz ayı bekleniyor!

AVM-mağazalar savaşında kim, ne istiyor?


Geri Dön