26 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Muhtarlara emlak vergisinden bütçe ayrılsın!

Kemal Kılıçdaroğlu: Muhtarlara emlak vergisinden bütçe ayrılsın!

Ankara'da kadın muhtarlarla biraraya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmasında muhtarlara emlak vergisinden bütçe verilmesi gerektiğini dile getirdi.



Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde kadın muhtarlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmasında muhtarlık kurumunun kamu kurumu olarak yasalara geçmesinin gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu ayrıca, "Emlak vergisinin bir kısmını belediyeye aktarırsınız, bir kısmı muhtarlara gider. O zaman muhtarların da bütçesi olur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Belediyelerin, evlerin bütçesi var ama muhtarların neden yok? Bir kişi üniversiteyi kazandığı zaman sizden yardım isteyince ya cebinizden para veriyorsunuz ya da zengin birinden yardım istiyorsunuz. İyi de parayı nereden bulacağız? Çok basit. Emlak vergisini belediye topluyor. Emlak vergisinin toplandığı belediyede muhtar da var. Emlak vergisinin bir kısmını belediyeye aktarırsınız, bir kısmı muhtarlara gider. O zaman muhtarların da bütçesi olur. Bütüncül bir muhtarlık kanununu çıktığı zaman bütçesi olacak, bütçenin yasaya uygun harcanıp harcanmadığı denetlenecek."

Kemal Kılıçdaroğlu: Kiralarda stopaj kaldırılmalı!


Geri Dön