25 / 04 / 2024

Kenan Şahin Pendik projelerini anlattı!

Kenan Şahin Pendik projelerini anlattı!

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, en önemli yatırımları arasında; engellilere ucuz konut, metro odaklı kentsel dönüşüm, 25 bin araç kapasiteli kapalı otopark ve mahalle meydanlarının yer aldığını söyledi.



Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, 'ustalık dönemim olacak' diyerek nitelendirdiği yeni dönem projelerini açıkladı. 219 projeyi hayata geçirme sözü veren Şahin, en önemli yatırımları arasında; engellilere ucuz konut, metro odaklı kentsel dönüşüm, 25 bin araç kapasiteli kapalı otopark ve mahalle meydanlarının yer aldığını söyledi.



Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, '2019'a 219 Proje' sloganıyla yeni dönem hedeflerini açıkladı. Başkan Kenan Şahin, 22 metro istasyonunun yer alacağı Pendik'te istasyonları dönüşüm için bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. 25 bin araç kapasiteli yer altı otoparklarını yap-işlet-devret modeliyle Pendik'e kazandıracaklarını kaydeden Şahin, ayrıca modern meydanlar yapacaklarını ifade etti. Eğitimden spora her mahalle için hazırlanan yüzlerce proje arasında en dikkat çeken ise, engelli dostu ucuz konut. 5 yıl boyunca belediyecilik alanında birçok ilki gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Kenan Şahin, inşaat firmalarına sağlayacakları yatırım avantajıyla yılda 400 adet engelli dostu konut yapacaklarını kaydetti.


ULAŞIMDA SORUNSUZ İLÇE


Ulaşımda da büyük bir atılım yapan Pendik, 2015'te metroyla buluşacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da desteğiyle 2017'de Pendik'in mahalleleri 15 metro istasyonuna sahip olacak. Marmaray'ın devreye girmesiyle bu sayı 22'ye ulaşacak. Böylece hava ve deniz ulaşımına da sahip olan Pendik, birkaç yıl içinde ulaşımda en sorunsuz ilçe olacak.


ENGELLİ DOSTU UCUZ KONUT


Pendik Belediyesi, engellileri konut edindirmeye yönelik ses getirecek bir çalışmaya imza atıyor. Başkan Kenan Şahin, engelli dostu ev yapan ve ucuza satan müteahhitlere imar ve iskan ücretlerinde indirim yapılacağını açıkladı. 5 yılda engellilerin sosyal hayata katılmaları için çok sayıda çalışmaya imza attıklarını kaydeden Başkan Şahin, 'Şimdi en büyük arzum, ev sahibi olmaları ve istihdama katılmaları' dedi. Böylece Pendik'te yılda 400 adet engelli dostu konut yapılacak.


2 AYDA 10 BÜYÜK YATIRIM HİZMETE GİRDİ


Pendik Belediyesi, büyük bir hızla tamamladığı 10 büyük yatırımı arka arkaya vatandaşların hizmetine sundu. Görünüşü, dekorasyonu ve hizmetiyle mahallelerin havasını değiştiren kültür, spor ve gençlik merkezleri hizmete girerken, yenilerinin de temeli atıldı. Son iki ay içinde çeşitli mahallelerde içlerinde fitnessten, aile sağlığı merkezlerine, etüt sınıflarından, İSMEK'e ve sergi salonlarına kadar çok sayıda birimin yer aldığı 2 büyük kültür merkezi, 3 bilgi evi ve spor merkezi hizmete girdi. Ayrıca içerisinde, yüzme havuzlarının da bulunduğu 4 spor kompleksi ve Afet Koordinasyon Merkezi ile Belediye Ek Hizmet Binası ilçeye kazandırıldı.


TAPU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU


İstanbul'un gecekondusu en fazla olan ilçelerinden biri olan Pendik'te imar ve tapu sorunu gibi çözülmesi imkansız görülen pek çok konuyu sonuçlandıran Pendik Belediyesi, imar uygulamalarının yüzde 90'ını tamamladı. 15 bin tapunun dağıtımına başlandığını, 3 mahallede de sürecin sonuna gelindiğini ifade eden Başkan Şahin, 2015 sonuna kadar ilçede mülkiyet ve tapu sorunu kalmayacağını söyledi.


RAKAMLARLA 5 YIL


Pendik Belediyesi'nin 5 yıllık hizmeti sırasında yaptığı yatırımlar rakamlarla şöyle: '1 milyon ton asfalt, 4 spor kompleksi, 5 sentetik çim saha, 6 kapalı spor salonu, 8 kamu ek hizmet binası, 10 antreman sahası, 15 kültür ve sosyal tesis, 34 prestij cadde, 45 kilometre yeni yol, 67 kilometre yağmur suyu kanalı, 250 bin metrekare kaldırım, 291 park, binden fazla derslik, 179 yer altı çöp konteyneri, 2 milyon ton ücretsiz moloz, 3 bin 250 kültür sanat etkinliği, 200 engelliye akülü ve manüel tekerlekli sandelye, e-devlete entegre ilk belediye, ISO 27001 Veri Güvenliği Sertifikası alan ilk belediye, 420 bin metrekarelik alanda ücretsiz internet, 3 bin 250 kültürel etkinlik'


HAYATA RENK KATACAK TESİSLER


- Afet Koordinasyon Merkezi ve Belediye Ek Hizmet Binası


- Arif Nihat Asya Kültür Merkezi


- Ali Ulvi Kurucu Bilgi Evi ve Spor Merkezi


- Hamid Aytaç Kültür Merkezi


- Harmandere Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi


- Dolayoba Spor Kompleksi


- Yahya Kemal Beyatlı Bilgi Evi ve Spor Merkezi


- Hüseyin Vassaf Bilgi Evi ve Spor Merkezi


- Yeşilbağlar Spor Kompleksi


- Sülüntepe Spor Kompleksi


Yeni projelerde dikkat çekenler


- 12'si metro istasyonlarının altında olmak üzere toplam 25 bin araçlık 15 yeni otopark yap-işlet-devret modeliyle yapılacak. Ayrıca metro istasyonlarının bulunduğu mahalleler, modern meydanlara kavuşacak.


- 5 yılda 50 yeni okul, bin 600 derslik açılacak.


- Yetim çocuklara sevgi ve şefkat eli uzatan 'Sevgi Evleri'nin sayısı, 20'ye çıkarılacak.


- Engelli çocuklar için parklara uygun oyun grupları yapılacak. Ayrıca engellilerin sporda teşvik etmek amacıyla spor kulüpleri desteklenecek.


- Her yıl kütüphanesi olmayan 5 okula kütüphane; 5 okula da resim ve müzik sınıfları yapılacak.


- Öğrencilere kentlilik bilinci aşılamak için 5 yıldır devam eden 'Pendik Okuyor' projesi kapsamında okul ziyaretleri sürüyor. Projenin daha ileri taşınması için yarışma ve ödüllerle teşvik edilecek.


- Engellilerin hizmete erişimlerinde kullanılan engelli nakil araç sayısı 3'ten 5'e çıkarılacak. Akülü tekerlekli sandalye kullanan engelliler için tüm belediye hizmet binalarında akü şarj noktaları oluşturulacak.


- 100 antreman sahası, FIFA standartlarında resmi müsabakalarında yapılabileceği 5 adet yeni futbol sahası, 1 adet jimnastik salonu ve 1 adet minder sporları salonu yapılacak. Her yıl çeşitli branşlarda 5 bin çocuğa 'Temel Spor Eğitimi' verilecek.


- Kurna Köyü'ne Olimpiyat Köyü, Batı Mahallesi'ne Kardelen Parkı ve Su Sporları Merkezi, ilçede bulunan 7 tepeye Gözdağı benzeri sosyal tesis ve park yapılacak.


- Kemiklidere'ye 'Kanal Pendik Sanat Vadisi' kurulacak.


- 500 bin ağaç ve bitki toprakla buluşturulacak.


Yenişafak


Geri Dön