19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2018?

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2018?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan kimselere başvurmaları halinde kira yardımı veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2018 veriliyor?



Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan kimselere, Bakanlık tarafından finansal detsekler sunuluyor. Bu desteklerin başında kira yardımı geliyor.

 

Kira yardımı başvurularında aynı riskli yapıda ikamet eden hak sahiplerinin ayrı ayrı başvuruda bulunması gerekiyor.

 

Kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor.

 

Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor.

 

Yurtdışında ikamet eden kişiler, Türkiye’de bulunan riskli yapıları için ikamet şartını sağlayamadıklarından kira yardımı başvurusunda bulunamıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2018?

 

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2018?

 

Kentsel dönüşüm kira yardımı süresinin uzatılması için girişimler yapılsa da şuanda 18 ay boyunca yardım yapılıyor. Örneğin Ocak 2018'de ilk defa kentsel dönüşüm kira yardımı alan bir malik, en son kira yardımını Haziran 2018'de alacak.  

 


Kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar?

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön