19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir?

Evleri kentsel dönüşüm kapsamına alınan binalarda yaşayan vatandaşlara, başvuru yapmaları halinde 18 aya kadar kira yardımı veriliyor. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir? İşte konu hakkında tüm detaylar...



Büyükşehirler başta olmak üzere tüm Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Kentsel dönüşüm kapsamında evleri yenilenecek olanların merak ettiği konulardan biri de kentsel dönüşüm kira yardımının nasıl alınacağı hususu oluyor.  

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında afet alanında bulunduğu tespit edilen konutlar, kentsel dönüşüm kapsamına alınarak yıkılıp yeniden inşasına başlanıyor. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir?

Yeniden inşa sürecinde gayrimenkul sahibi ve kiracıların mağdur olmaması için de kendilerine kentsel dönüşüm kira yardımı yapılıyor. En fazla 18 ay boyunca ödenen kentsel dönüşüm kira yardımında, gayrimenkul sahiplerinin taşınma masraflarını karşılayabilmeleri için kira yardımının 5 aylık bölümü peşin olarak da tahsil edilebiliyor. 
 
Kira yardımı bedeli, şehre ve Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranına göre yıllara bağlı olarak hesaplanıyor. Gayrimenkul sahiplerinin ve kiracıların kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabilmeleri için Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğüne başvuru da bulunmaları gerekiyor..


Geri Dön