28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm sürekli gündemde tutulmalı!

Kentsel dönüşüm sürekli gündemde tutulmalı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) üyelerini ağırlayan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, "Fikri olan, problem çözmek için projeleri olan varsa Bursa Kent Konseyi'nin kapısı herkese açık" dedi.



İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) üyelerini ağırlayan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, "Fikri olan, problem çözmek için projeleri olan varsa Bursa Kent Konseyi'nin kapısı herkese açık" dedi. Çepni ayrıca "İMSİAD ile ortak projeler gerçekleştirebilir, özellikle kentsel dönüşüm konusunda 'Bursa Konuşuyor' toplantısı düzenleyebiliriz" şeklinde konuştu. Sadece inşaat sektörüne değil, önce Bursa'ya sonra da ülkemize katma değer sağlamaya çalıştıklarını ifade eden İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ise, "Kentsel dönüşümü mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Bu konuyu sürekli gündemde tutmaya ve halkı doğru bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bursa Kent Konseyi de şehrin sorunlarını en iyi şekilde bilen ve çözüm üreten bir merci olduğu için kentsel dönüşüm gibi önemli bir konuda işbirliği yapılabilir" dedi. 



Yeni Dönem




Haber Bursa Hayat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) üyelerini ağırlayan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, "Fikri olan, problem çözmek için projeleri olan varsa Bursa Kent Konseyi'nin kapısı herkese açık" dedi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ile üyeleri ağırladı. Bursa Kent Konseyi'nde gerçekleşen ziyarette konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, kentin yerel parlamentosu olan Bursa Kent Konseyi'nin gönüllülerden oluşan bir kurum olduğunu ifade etti. İşe gönül katılınca başarı geldiğini söyleyen Çepni, "Fikri olan, problem çözmek için projeleri olan varsa Bursa Kent Konseyi'nin kapısı herkese açık. STK'lardan muhtarlara, kamu kurumlarından akademik odalara kadar Bursa Kent Konseyi bünyesinde birçok temsilci var. 4 meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllümüz var. Bursa'nın 17 ilçesinden temsilcilerimiz bulunmakta. Bursa Kent Konseyi, Bursa'yı temsil ediyor. İMSİAD ile ortak projeler gerçekleştirebilir, özellikle kentsel dönüşüm konusunda 'Bursa Konuşuyor' toplantısı düzenleyebiliriz" dedi. 


BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU 


Bursa Kent Konseyi Başkanlığı görevine seçilen Hasan Çepni'ye başarılar dileyen İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Kent Konseyi'nin Bursa ortak paydasında birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak isteyen herkes için son derece uygun bir platform olduğunu vurguladı. İMSİAD'ın Bursa'nın en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirten Mescioğlu, İMSİAD olarak sadece inşaat sektörüne değil, önce Bursa'ya sonra da ülkemize katma değer sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Mescioğlu, "Bursamızın gelecek vizyonuna katkı koymak istiyorsak, en önemli kentsel ihtiyacımız olan kentsel dönüşümü mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Bizler İMSİAD olarak bu konuyu sürekli gündemde tutmaya ve halkı doğru bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bursa Kent Konseyi de Bursa'nın sorunlarını en iyi şekilde bilen ve çözüm üreten bir merci olduğu için kentsel dönüşüm gibi önemli bir konuda işbirliği yapılabilir. Bizim gibi güçlü STK'lar ile Bursa Kent Konseyi gibi güçlü kurumlar kentsel dönüşüm ile Bursamızı daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için birlikte hareket edebilirlerse, tüm bu sorunların çözüleceğine inanıyoruz" dedi. 

Ziyaretin son bölümünde İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve üyeler tarafından Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'ye hediye takdim edildi. Ayrıca Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Ebubekir Denizci, Bursa İlim Kültür Ahlak ve Çevre Derneği Başkanı Adem Şahiner ve yürütme kurulu üyeleri, Bursa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs, Kırgız Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneği temsilcileri ve Ordikad İpek Yolu Kadınları Derneği temsilcileri Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'ye başarılar diledi. 



Bursa Hayat


Geri Dön