19 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde müjde geldi!

Kentsel dönüşümde müjde geldi!

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında satışı yapılan gayrimenkuller için  tapu harcı alınmayacak. Yeni düzenlemeye göre, dönüşüm uygulamaları teşvik edilecek.



Kentsel dönüşümde yeni düzenlemeye gidildi. Düzenlemeye göre, dönüşüm yasası kapsamında yapılan bir projeden ev aldığınızda tapu harcı ödenmeyecek. 

Tapu harcı mülkün yüzde 4'ü kadar ödeniyordu, bunun yüzde 2'sini alıcı yüzde 2'sini satıcı ödüyordu. Yani 500 bin liralık bir ev için 10'ar bin lira harç ödeniyordu. Artık kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki projeler için bu harç ödenmeyecek.

CNN Türk'ten Cansel Kiraz'ın haberine göre, Anadolu Yakası İnşaat Müh. Der. Bşk. Melih Tavukçuoğlu, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Kim daha avantajlı? Alıcı mı satıcı mı?

''Herkes için de avantajlı bi durum. Kentsel dönüşüm alanlarında veya riskli binların yeniden yapılmasında birinci el satışlarda biz binayı yaptık ilk müşteriye satışımızda ne yabancı firma ne de satın alıcı tapu harcı ödemeyecek. Kanun ilk çıktığında da bu vardı ama uygulanmıyordu. Daha sonra müteahhitler ve kişiler ödedikleri tapu harçlarını dava açarak geri alabiliyordu. Artık bu durum kalktı. Hiç bir şekilde böyle bir para alınmayacak.

Riski binaların yenilenmesi de dahil

Eğer binanız kadar bir bina inşaatı yapacaksanız harç ödemiyorsunuz. Yeni yapacağınız bina eski binanızdan bir buçuk katı büyükse o zaman belediyeye ruhsat harcı ödüyorsunuz.''

Konut almak isteyenler elini çabuk tutsun!

5 soruda kentsel dönüşüme gelen yeni harç muafiyeti!


Geri Dön