20 / 04 / 2024

tapu harcı muafiyeti

tapu harcı muafiyeti

Gayrimenkullerin devir işlemleri sırasında alıcı ve satıcı tarafından tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, hangi durumlarda tapu harcı ödenmez?

Kentsel dönüşümde müjde geldi!

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında satışı yapılan gayrimenkuller için  tapu harcı alınmayacak. Yeni düzenlemeye göre, dönüşüm uygulamaları teşvik edilecek.

Emlak alım satım vergisi muafiyeti!

Emlak alım satım harcı ile ilgili yasal esaslara göre, bazı kurum, kuruluş ve kişiler tapu harçlarından muaf tutuluyor. İşte, emlak alım satım vergisi muafiyeti!

Faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti!

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescil işlemi, harçtan muaf tutuluyor. İşte konut kredisi tapu harcı muafiyeti..

Tapu harcı muafiyeti!

Tapu harcı ile ilgili yasal esaslara göre, bazı kurum, kuruluş ve kişiler tapu harçlarından muaf tutuluyor. Peki, tapu harcından muaf kurumlar hangileridir? İşte tapu harcı muafiyeti esasları...

Tapu harcı oranı 2013!

Tapu harcı oranı 2013 hesaplaması birçok insanı yakinen ilgilendiriyor. Siz de tapu harcınızı hesaplamak istiyorsanız, işte yanıtı...

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Konut alım satımında tapu harcı muafiyeti kimleri kapsıyor?

Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs “Konut alım satımında tapu harcı muafiyeti kimleri kapsıyor” konulu yazı kaleme aldı…

Tarım arazilerine tapu harcı muafiyeti getirildi mi?

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde., Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce yapılan basın açıklamasında, tarım arazilerine tapu harcı muafiyeti getirildiği bildirildi. Yapılan açıklama da, son başvuru tarihinin 15 Mayıs 2016 tarihinde sone erecek.

Tapu harcı cezası hesaplama 2015!

Tapu harcının daha düşük ödenmesi için kimi zaman satış bedeli de daha düşük beyan edilebiliyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından tespit edilmesi halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. İşte tapu harcı cezası hesaplama 2015..

Tapu harcı cezası uzlaşma süreci!

Kimi alıcı ve satıcılar daha düşük tapu harcı ödemek için satış bedelini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza ödemek istemeyenler, bir dilekçe ile tapu harcı cezası uzlaşma sürecini başlatabiliyor..

Tapu harcı ne zaman yatırılır?

Tapu alım satım işlemleri sırasında alıcı ve satıcının belli oranlardaki harcı ödemeleri gerekiyor. Ödenecek tapu harcı, gerçekleşen alım satım bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcı ne zaman yatırılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapu harcı!

Kat karşılığı sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi tarafların isteğine bağlı oluyor. Sözleşmesinin şerhi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapu harcı!

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemlerinin gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temini ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı!

Bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme ölünceye kadar bakma akdi oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı ne kadar?

tapu harcı muafiyeti Haberi

tapu harcı muafiyeti

Tapu harcı, konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satışı için ödenen harç oluyor. Yapılan devir işlemlerinin tamamlanması için tapu harcı ödemesinin yapılması gerekiyor. Tapu harcı alım satım bedeli üzerinden binde 20 oranında ödeniyor.

Tapu harcı için ödenecek bedel, emlak vergisi değerinden az olmayacak şekilde satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. 

Emlak vergisi değeri, kanun kapsamında açıklanıyor. Kanunen taşınmaz malların alım satımında ödenecek tapu harcının, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, gerçek satış bedeli üzerinden beyan edilmesi gerekiyor. Beyan edilen rakam en düşük, devredilen gayrimenkulün emlak vergisi değeri olabiliyor. Ancak taraflar arasında anlaşılan rakamın emlak vergisi değerinden fazla olması halinde ise, tapu harcının yine gerçek satış bedeli üzerinden ödenmesi gerekiyor.

Bazı hallerde tapu dairesinde ödenen bu harçtan muaf olunabiliyor. Peki, hangi durumlarda...