19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümle yeni bir Uşak doğacak!

Kentsel dönüşümle yeni bir Uşak doğacak!

Uşak'ta büyük projelerin hayata geçmesi için zemin hazırladıklarını söyleyen Başkan Nurullah Cahan, "Amacımız kente kalıcı yarar sağlayacak hizmetler yapmak" dedi.



Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, görevdeki 1 yılım değerlendirdi. 30 Mart'ta Belediye Başkanlığı görevinde 1 yılı tamamlayacak olan Cahan, kentte büyük projelerin hayata geçmesi için zemin hazırladıklarım söyledi. Başkan Cahan, "Kent Park, kentsel dönüşüm ve diğer faaliyetlerimizin tek tek hayata geçtiğine herkes tanık olacak. Amacımız kentte kalıcı yarar sağlayacak hizmetler yapmak. Bunların başında kentsel dönüşüm ve Kent Park geliyor" dedi. 


Kent Paric'a doğru 


Göreve geldiğinden bu yana kentsel dönüşüme öncelik verdiğini anlatan Başkan Cahan, projelerin hergün yeni bir hız kazandığım söyledi. Sahada kentsel dönüşüm için dev bir şantiye kurulduğunu kaydeden Cahan, "Bin 50 konut ve 943 işyeri 2 yıl gibi bir süre içinde tamamlanacak. Resmi daireler ve bankalar bu bölgede ağırlıklı olarak hizmet verecek. 

Yepyeni bir Uşak oluşacak. Trafik problemim çözeceğiz. Vatandaş, 'Mecburiyet Caddesi' diye ünlenen İsmetpaşa Caddesi'ne mahkumiyetten kurtulacak" dedi. 

Uşak'm prestij projelerinden "Kent Park"a özel önem verdiğini anlatan Cahan, seçilmeden önce söz verdiği gibi bu projeye, eski meteoroloji binasının yıkılmasıyla başladıklarını söyledi. 


Cahan açıklamalarını şöyle sürdürdü: "önümüzdeki ay, eski adliye binasının yıkımına başlayacağız. Binanın yıkımı için herhangi bir sorun kalmadı. Büyük sorun yaşanan II özel İdaresi kavşağında da üst geçit yapmayı düşünüyoruz. Bunun için şehir planlamacılar, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra halkımıza soracağız. Halkımız da uygun görürse öyle yapacağız. Bir de pek çok kaldırımda yayaların yürüyeceği bir plan yok. Bu durumdaki sokakları araçların tek şerit halinde geçeceği hale getirip, kaldırımları genişleteceğiz. 


Uygun olan kaldırımlara ya da yollara da bisiklet yolu yapmayı düşünüyoruz. Bu arada üniversite ile kent arasındaki bisiklet yolu da yakın zamanda hizmete girebilir." Uşak'ta uzun yıllar ele alınmayan yolların durumunu da değerlendiren Başkan Cahan, vatandaşların bozuk yollardan şikayet etmekte haklı olduğunu söyledi. 


Cahan, "Seçildiğimde elimizde bir adet asfalt yama aracı vardı. İhtiyacımızı karşılamaktan uzaktı. Şimdi 2 yama aracı daha aldık. Bu yıl Uşak yollan için onarım ve balam yılı olacak" dedi. 


Sosyal faaliyetleri de değerlendiren Başkan Cahan, "Uşak'ın tanıtımı için sosyal ve kültürel çalışmalanmızı sürdürüyoruz. Uşak halılarını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. 'Dokur Evi'nde kadınlanmıza Uşak halısı dokumayı öğreteceğiz. Daha sonra evlerdeki tezgahlarda Uşak halısı dokutarak seri üretime geçeceğiz. Hem kadınlanmıza ekonomik bir katkı sunmuş olacağız. Hem de Uşak halısını dünyaya tanıtarak eski ihtişamlı günlerine döneceğiz."


Yeni Asır


Geri Dön