29 / 03 / 2024

Kepez Altınova'nın imar problemi tarih oluyor!

Kepez Altınova'nın imar problemi tarih oluyor!

Antalya’da, 30 yıla yakın konuşulan Altınova’nın imar problemi tarih oluyor. Bölgenin 18 uygulaması tamamlanan 1. kısmında temsili olarak 15 hak sahibi düzenlenen törenle 30 yıldır bekledikleri imarlı tapularını aldılar.



Antalya’nın Kepez ilçesi, mülkiyetle ilgili kangrenleşmiş bir probleminden daha kurtuluyor.  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 19 mahalleyi ilgilendiren 40 yıllık 2B probleminden sonra 30 yıldır yaşanan Altınova’nın imar sıkıntısını da çözüme kavuşturuyor.


Başkan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, 1. döneminde başlattığı Altınova’nın imar planı çalışmalarını geçtiğimiz 5 yıllık görev süresi içerisinde tamamlamıştı.



1. Kısmın imar uygulaması tamam



Kepez Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü de imar planlarının kesinleşmesinin ardından Altınova’nın 18 imar uygulaması çalışmasını, bölgeyi 5 kısma ayırarak 2013’te başlatmıştı. Tütüncü de seçim kampanyası döneminde Altınovalılara imarlı tapularını bu yıl içerisinde alacaklarını vaat etmişti. Bölgenin Düden, Orta ve Menderes mahallelerini kapsayan 60 metrelik yolun çevresindeki parsellerin imar uygulaması çalışması geçtiğimiz aylarda neticelendirildi. Antalya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü de 1. kısmın 18 uygulaması yapılan parsellerin imarlı tapularının tescilini onayladı.

 

İmarlı tapuların hak sahiplerine verilmesi amacıyla da Altınova Düden Mahallesi’nde tören düzenlendi. İftar yemeğinin de verildiği törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Antalya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Necmi Akkoca, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve bölge sakinleri katıldı.


“imar problemini karanlık sulara gömdük”

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Tütüncü, Altınova’nın 1. kısmının imar uygulamasının tamamlanmasını, Antalya adına çok önemli bir olarak nitelendirdi. Bölgede 30 yıla yakın imar problemi yaşandığına dikkat çeken Tütüncü, “Bölge sakinleri, imar probleminin çözümünü belediyelerden talep etmekteydi. Ne yazık ki, bugüne kadar bu talepler çeşitli sebeplerden dolayı karşılanamamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel in 1. döneminde Altınova nın imar probleminin çözümüne yönelik başlattığı çalışmayı, geçtiğimiz 5 yıllık dönemde sahiplendik. Bayrağı yere düşürmemek için üstün gayret gösterdik ve Allah a binlerce şükür olsun ki geldiğimiz noktada, Altınova nın imar problemini bu şehrin karanlık sularına gömdük.” açıklamasını yaptı.

  

Altınova hizmette şaha kalkacak



Altınova’nın imar sorununun çözümünün açılan davalar nedeniyle geciktiğine işaret eden Tütüncü, şunları söyledi: “25 binlik planlardan başlayarak, geriye dönük yeniden meclis kararları alarak işi düze çıkarmaya gayret ettik. Keşke bu kayıp zamanlar Altınova ya, Kepez e ve Antalya ya yaşatılmasaydı. Şimdi geldiğimiz noktada önümüze bakacağız. Altınova nın imarıyla birlikte bölgeye çok daha güzel hizmetleri Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir şekilde çalışarak yapacağız. İmarla birlikte bölge hizmette şaha kalkacak. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir, alt yapı çalışmalarını; biz ise üst yapı çalışmalarını yaparak çok daha güzel bir Altınova yı Antalya ya armağan edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile el ele, gönül gönüle vererek ve alt ve üst yapı çalışmalarını yapacağız ve çok daha güze bir Altınova yı bölge halkına kazandıracağız.”


Ticari alanda da tapular verilecek



Başkan Hakan Tütüncü, imar probleminin ortadan kalkmasının ardından Kepez ile Altınova yı birbirine bağlayan yolları açtıklarını, 5 metre olan bölgedeki Hanımeli Sokağı nı da 20 metre genişliğinde bir cadde haline getirdiklerini aktardı. 

Tütüncü, 18 imar uygulamasında sona gelinen bölgenin ticari alanındaki imarlı tapuları da hak sahiplerine önümüzdeki günlerde vereceklerini duyurdu. 

Tütüncü, Altınova’nın imar probleminin çözümünde emeği olan meclis üyelerine, bürokratlarına, belediye personeline, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne teşekkür etti.


Türel’den Tütüncü’ye tapu övgüsü



Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de  “Vatandaşlarımızın küçücük bir sorununu çözmek bizleri öyle mutlu ediyor ki, bu kelimelerle tarif edilemez.” dedi. Başkan Türel, Tütüncü’nün, Kepez’in tapu problemlerinin çözülmesi için önemli bir gayret ortaya koyduğuna işaret etti. Türel, Tütüncü’nün geçtiğimiz dönem Kepez in farklı mahallelerinde birçok tapu dağıtımı yaparak vatandaşların kanayan yarasına merhem olduğunun altını çizdi. Konuşması sırasında Tütüncü den geçtiğimiz dönem 18 bin adet tapu tahsisi yapıldığının bilgisini alan Türel, “Hakan Başkan 5 yılda Kepezlilere, ak sütleri gibi helal olan 18 bin tapuyu dağıttı. Ayağının tozuyla 2. döneminde de tapu dağıtımı görevini ifa ediyor. Şimdi de Altınova’da imarlı tapuları hak sahiplerine veriyoruz.” diye konuştu. Altınova’nın imar problemini Hakan Başkan ile ele vererek, birlikte yürüyerek çözdüklerine değinen Menderes Türel, “Hakan Başkan geçtiğimiz dönem tek kanatla uçmaya çalışan bir kuş misali hizmet ediyordu. Halkımızın teveccühü ile 30 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Ak Partili oldu ve Kepez’de Hakan Başkan artık çift kanatlı uçar hale geldi.” ifadesini kullandı.

  

60 metrelik yol 6 ayda tamamlanacak



Türel, Altınova’daki 60 metrelik yolun ne zaman açılacağı ilgili de şu bilgiyi verdi: “Toptancı Halin güneyinden geçen 60 metrelik yolu, önü kör olduğu için bir türlü hizmete açılamıyordu.  Göreve geldiğim ilk gün bu yolun derhal açılıp hava alanı kavşağına bağlanmasıyla ilgili çalışmayı başlattık. Yol üzerinde 2 milyon liralık bir kamulaştırma yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili pürüzleri giderdik. Yolla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Yolu, 6 ayda bitireceğiz.  Havaalanı kavşağını da yonca kavşak şeklinde düzenleyeceğiz. Yan yatarak hizmet olmuyor. Çalışınca oluyor. Antalya için çalışmaya devam edeceğiz.”


Çiçekle teşekkür ettiler



Konuşmaların ardından 18 uygulaması yapılan 1. Kısımla ilgili temsili olarak 15 hak sahibine tapuları verildi. 30 yıllık tapu özleminin gerçekleşmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşayan Altınovalılar da Başkan Menderes Türel’e, Başkan Hakan Tütüncü’ye ve İl Başkanı Mustafa Köse’ye çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.


Altınova’nın diğer kısımlarının imar uygulaması çalışmalarında da sona gelindi.   


Kepez Bellediyesi


Geri Dön