25 / 04 / 2024

Antalya Altınova'nın imar planları tamamlandı!

Antalya Altınova'nın imar planları tamamlandı!

Başkan Hakan Tütüncü, imar planını yaptıktan sonra kentin en büyük iş merkezi ve Otel yatırımının geldiği Altınova’nın, geleceğin yıldızı olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çözülemez denilen imar problemini çözdükten ve imar uygulamasını yaptıktan sonra Altınova’ya dev yatırımlar gelmeye başladı.


45 metrelik genişliğinde bulvarın hizmete girdiği bölgeye, özel sektör de kentin en büyük iş merkezi ve otel yatırımlarını yapıyor.

Başkan Tütüncü, Altınova’ya sözünü verdiği Aile sağlığı merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bölgenin imarıyla ve değişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.


“Çözülemez denilen imarı çözdük”

Başkan Tütüncü, “Altınova, çok şükür eski Altınova değildir. Kepez günden güne kabına sığmaz hale nasıl geldiyse işte Altınova’da aynı şekilde günden güne kabına sığmaz hale geliyor ve büyük bir değişim yaşıyor.” dedi.

Tütüncü, göreve geldiği 2009’da Altınova’nın en ön önemli problemi olan imarının 30 yıla yakın zamandır çözülemediğini anımsatarak, “Bölge halkına söz vermiştik. Mazeretlerin arkasına sığınmayacak, elimizden ne geliyorsa yapacak ve bölgenin 30 yıldır çözülemeyen imar sorununu ortadan kaldıracaktık. Çok uğraştık. 6 yıl dişimizi tırnağımıza takarak, Altınova’nın o çözülemez denilen imar problemini çözdük.” ifadesini kullandı.


  “Çöz, heykelini Altınova’ya dikelim”

“Altınova’da imar probleminin çözülmesi, imar tapularının alınması adeta hayaldi.” diyen Tütüncü, imar planı çalışması sırasında bölgedeki bir iş adamıyla arasında geçen konuşmayı şöyle aktardı: değerli dostumuz, iş adamımız imar planı çalışmalarımız sırasında umutsuzluğa kapılmış, geçmiş dönemlerde ipe un sermiş idareciler gibi işi çıkmaza sokacağımıza inanmış ve bir toplantıda bana şunu ifade etmişti: Başkan, sizin bu imar sorununu çözeceğinize inanmıyorum. Sizden öncekiler de bizi inandırdılar ama çözmediler. Kendisine dedim ki, bu sorunu çözeceğiz. Yok, dedi sorunu çözeceğinize ihtimal vermiyorum. O imar problemini çöz, senin heykelini Altınova’nın merkezine dikeceğim, dedi. Ben de o zaman heykeli hazırlamaya başla, cevabını verdim.

İmar sorununu çözebilmek için 250’ye yakın toplantı yaptık. 25’ten fazla toplantıyı bizzat kendim yaptım. 3 kez yargı süreçleriyle mücadele ettik.

Geçtiğimiz yıl yurt dışına giderken, cep telefonuma bir mesaj geldi.

Altınova Sanayici ve İşadamları Derneği'nden bir kişi, imar sorununu çözeceğinize ihtimal vermiyorum, diyen iş adamımızın Tapu'dan aldığı imarlı tapusunun fotoğrafını, başkanım çok şükür bugünleri de gördük, mesajıyla bana gönderdi.

Sonra o iş adamını aradım. Hayırlı olsun, bizim heykel hazır mı, dedim. İş adamı başladı gülmeye ve dedi ki, gerçekten bu sorunun çözüleceğine inanmıyorduk.”


 İmar uygulaması tamamlandı

Altınova'nın imar planlarının tamamlandığını aktaran Tütüncü, imar uygulamasıyla ilgili de şu açıklamayı yaptı: “ 3. etap olarak planlanan 18.’inci madde imar uygulaması da tamamlanıyor. 1. kısmın ardından 2. etabın yani Havaalanı Yolu-Serik Caddesi’nin kuzeyindeki iş merkezlerinin olduğu 281 hektarlık alanın imar uygulaması çalışması geçtiğimiz aylarda sonuçlandı. Kepez Tapu Müdürlüğü, uygulamayı tescil etti ve iş merkezleri ile depolama alanları, yıllardır bekledikleri imar tapularını almaya başladılar. Bölgenin Düden, Orta ve Menderes mahallelerini kapsayan 45 metrelik yolun çevresindeki parsellerin imar uygulaması çalışması 2014’te tamamlanmıştı. Kepez Tapu Müdürlüğü de 1’inci kısmın 18 uygulaması yapılan parsellerin imar tapularının tescilini onaylamış, 2014 Ramazan ayında da düzenlenen törenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile Altınovalı vatandaşlarımıza imar tapularını vermiştik. Şimdi 3. bölgenin Orta Mahalle'nin imar uygulaması çalışmasını tamamlama aşamasına getirdik.”


Bölgeye iş ve aş geliyor 

Başkan Hakan Tütüncü, imar uygulamasının bölge için önemini de şu şekilde anlattı: “İmar planından önce hava alanı yolunun Kepez tarafındaki plazaların tamamı gecekondu hükmündeydi. Antalya'nın ticaret merkezi olan bu bölgedeki mevcut binalar, şimdi daha büyük ve modern binalarla değiştiriliyor.

Bu değişim daha çok iş, daha çok aş demek. Eğer işsizliğe çare olacaksak, eğer milletin aşını, ekmeğini büyüteceksek, özellikle imarını tamamladığımız alanlarda ticaret merkezlerinin yapılmasının önünü açmalıyız.  Özel sektör yatırımlarıyla bu bölgede daha çok insanımızı istihdam edeceğiz.

Şimdi Serik Caddesi'nin Kepez tarafında büyük iş merkezleri yapılıyor. O iş merkezlerinde bu şehrin insanları, Kepez ve Altınova'nın insanları çalışacak. Bölgede 45 metrelik yolu, yeni bulvar açtık. Bu bulvar Antalya trafiğini rahatlatan bir yol oldu. Bu yol, Büyükşehir Belediyemizin 25 milyon TL tutarındaki bir yatırımıdır. İmar çalışması yapmasaydık o yol açılamayacaktı.

Antalya'ya çok büyük bir Otel yatırımı geldi.  Antalya'ya, Hilton Otel yapıyor.  Bu otel Kepez'e, Altınova'ya yapılıyor.  Bu otel yatırımı Altınova'da nereden nereye geldiğimizin resmidir.”


Dün hakir görülüyordu şimdi tercih ediliyor 

Kepez’i tercih edilen bir ilçe haline getirdiklerinin altını çizen Tütüncü,“Daha düne kadar Kepez'i hakir görenler, 2009'da göreve geldiğimde siz arka mahallesiniz, diyenler bugün biz de Kepez'de yaşasak, diyorlar.  Altınova geleceğin yıldızı olma yolunda çok önemli adımlarla yolculuğuna devam ediyor. Kepezliler ve Altınovalılar, bu güzel hizmetlere layıktır,  tüm yatırımlarımız bölgeye hayırlı olsun.”

 


Antalya Akdeniz Güncel 


Haber Antalya İleri'de şu şekilde yer aldı


Antalya'nın yıldızı Altınova Başkan Hakan Tütüncü, imar planını yaptıktan sonra kentin en büyük iş merkezi ve Otel yatırımının geldiği Altınova'nın, geleceğin yıldızı olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çözülemez denilen imar problemini çözdükten ve imar uygulamasını yaptıktan sonra Altınova'ya dev yatırımlar gelmeye başladı. 

45 metrelik genişliğinde bulvarın hizmete girdiği bölgeye, özel sektör de kentin en büyük iş merkezi ve otel yatırımlarını yapıyor. Belediye basın biriminden yapılan açıklamada, Başkan Tütüncü, Altınova'ya sözünü verdiği Aile sağlığı merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bölgenin imarıyla ve değişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

İmarı çözdük

Başkan Tütüncü, "Altınova, çok şükür eski Altınova değildir. Kepez günden güne kabına sığmaz hale nasıl geldiyse işte Altınova'da aynı şekilde günden güne kabına sığmaz hale geliyor ve büyük bir değişim yaşıyor." dedi. Tütüncü, göreve geldiği 2009'da Altınova'nın en ön önemli problemi olan imarının 30 yıla yakın zamandır çözülemediğini anımsatarak, "Bölge halkına söz vermiştik. Mazeretlerin arkasına sığınmayacak, elimizden ne geliyorsa yapacak ve bölgenin 3ü yıldır çözülemeyen imar sorununu ortadan kaldıracaktık. Çok uğraştık. 6 yıl dişimizi tırnağımıza takarak, Altınova'nın o çözülemez denilen imar problemini çözdük." ifadesini kullandı. 

"Altınova'da imar probleminin çözülmesi, imar tapularının alınması adeta hayaldi." diyen Tütüncü, imar planı çalışması sırasında bölgedeki bir iş adamıyla arasında geçen konuşmayı şöyle aktardı: değerli dostumuz, iş adamımız imar planı çalışmalarımız sırasında umutsuzluğa kapılmış, geçmiş dönemlerde ipe un sermiş idareciler gibi işi çıkmaza sokacağımıza inanmış ve bir toplantıda bana şunu ifade etmişti: Başkan, sizin bu imar sorununu çözeceğinize inanmıyorum. Sizden öncekiler de bizi inandırdılar ama çözmediler. Kendisine dedim ki, bu sorunu çözeceğiz. Yok, dedi sorunu çözeceğinize ihtimal vermiyorum. O imar problemini çöz, senin heykelini Altınova'nın merkezine dikeceğim, dedi. Ben de o zaman heykeli hazırlamaya başla, cevabını verdim. 

imar sorununu çözebilmek için 250'ye yakın toplantı yaptık. 25'ten fazla toplantıyı bizzat kendim yaptım. 3 kez yargı süreçleriyle mücadele ettik. 

Geçtiğimiz yıl yurt dışına giderken, cep telefonuma bir mesaj geldi. Altınova Sanayici ve İşadamları Derneği'nden bir kişi, imar sorununu çözeceğinize ihtimal vermiyorum, diyen iş adamımızın Tapu'dan aldığı imarlı tapusunun fotoğrafını, başkanım çok şükür bugünleri de gördük, mesajıyla bana gönderdi. 


Antalya İleri


Geri Dön