25 / 04 / 2024

Kepez Santral kentsel dönüşümü İller Bankası desteğiyle yapılacak!

Kepez Santral kentsel dönüşümü İller Bankası desteğiyle yapılacak!

Kepez Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşlara yüzde 35 oranında hak vermek kaydıyla meclisten geçti. Vatandaş, yüzde 35 yapı payına razı olmazken, Çevre ve Şehircilik ve İmar Bakanlığı da bölgeyi "Afet riskli bölge' ilan etti.




Kepezaltı ve Santral mahallelerinin sakinlerinin projeye ve kentsel dönüşüm uygulamasına kaygıyla yaklaşmaları üzerine, Akdeniz GERÇEK, konuyu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye sordu. 


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz GERÇEK muhabirinin "Kepez ve Santral Mahallesi afet riskli bölge ilan edildi. Bu sondan sonra ne olacak" sorusunu şöyle yanıtladı " İki mahallede bölgede Büyükşehir Belediyesi'ııin kentsel yenileme projesi uygulaması söz konusu. Devletin bu konuda sağladığı olduğu bir sürü imkan var. Kira yardımları, taşınma ve ücretsiz tapularına kavuşma, ücretsiz dairelerine kavuşma gibi kentsel dönüşüm kapsamında ortaya konulan avantajlı imkanlar var. 


Bu imkanları da kullanmak suretiyle Büyükşehir Belediyesi oradaki vatandaşlarımızın yıllardır süren sorunlarının çözümü için adım attı. Yüzde yüz desteklediğimiz bir proje. Göreve geldiğimiz dönemden beri üzerinde durduğumuz çok önemli bir projeyi gerçekleştiriyor. 


Zaman içerisinde bölgenin 11e kadar iyi geliştiğini ve şehirleştiğini görünce insanlarımız vatandaşlarımız çok daha mutlu olacaklar" Başkan Tütüncü, Kepezaltı -Santral bölgesinde mahalleleri gezerek vatandaşların taleplerini dinlediğini kaydetti. Kentsel dönüşüm projesine olumlu tepkiler aldığını belirten Tütüncü, "Bundan sonraki süreç şöyle devam edecek; Büyükşehir Belediyesi burayla alakalı uygulama projelerini hazırlayacak. Projelerle birlikte inşaatlar ihaleye çıkacak. Buradaki yapılar  TOKİ  marifetiyle yapılmayacak. Belediye kendi imkanlarıyla, İller Bankası'nın desteği ile gerçekleştirecek. Örnek bir kentsel dönüşüm projesini uygulanacak" diye konuştu. 


Kepezaltı- santral mahallesi sakinlerinin binalarda yüzde 40 oranında hak istedikler konusunda ise Tütüncü, şunları söyledi : "Bazı vatandaşlarımızın bu konuyla alakalı talepleri var. Ben o talepleri talepleri haklı buluyorum. Konuyu Büyükşehir Belediyesi' ne ileteceğiz.. Büyükşehir Belediye Türel'in her türlü kolaylığı sağlayacağına inanıyorum. Ben vatandaşlarımıza müsterih olmalarını öneriyorum. 


2009'dan bu yana vakıf problemini aşabilmeleri açısından, mülkiyet problemini çözüp tapularına kavuşa bilmeleri açısından her türlü desteği katkıyı sağladık. Vatandaşımız en faydalı çıkacağı şekilde süreçleri takip etmeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi el birliği ile en iyi çözümü üretmek ve en iyi projeyi sunmak istiyor." 


TÜRE LE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepezaltı-Santral Kepez Mahallerinde kentsel dönüşüm uygulaması yapılmasını içeren gündem maddesinin görüşüldüğü gün meclise katılmamasının Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'le analarında sorun bulunduğu şeklinde lanse edilme çalışıldığını öne sürdü. Tütüncü, "Geçen iki meçli toplantısına katılamadım. Basında farklı farklı çarpıttılar. Ama tabi geçtiğimiz meclislerimizin olduğu günlerde il kongremiz vardı ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun programı vardı. Oylamaların yapıldığı gün Valimizin davetiyle spor salonunda başbakanımızın programını emniyet ve daire amirlerimiz ile ele alıyorduk. Malum biz ev sahibi idik. Ev sahibi bir belediye başkanı olarak Sayın Başbakanın programı için Vali Muammer Türker. davet ettiği zaman bizim oraya gitmememiz olmazdı. Bazen vakit imkansızlığın nedeniyle birçok yerde olmanız gerekiyor" dedi. 


"Büyükşehir Belediye Başkanımızla, şahsımı birbirimize düşürmeye çalışanlar var" Meclise katılmayışının basında farklı lanse edilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Hakan Tütüncü, "Tabi bunların arkasından çeşitli spekülasyonlar üretmeye çalışmak ya da Büyükşehir Belediye başkanımızla şahsımı birbirimize düşürmeye çalışanlar var. Bulanık su da balık avlamaya çalışanlar var. Şunu bir kez daha ifade ediyorum Hakan Tütüncü ne düşünüyorsa Büyükşehir Belediye Başkanı Türel aynı şeyi düşünüyordur. Menderes Türel'in sözü de Hakan Tütüncü'nün sözüdür. Aramızda bu kadar iyi bu kadar iyi ve güzel uyum var. Bu uyumun bereketi, neticesi olarak ta 9 ayda geçtiğimiz 5 yılda Kepez'e yapılamayacak birçok imar düzenlemesi birçok imkanı sağlamış durumdayız. 5 yıllarda 10 yılladır yapılamayan çalışmaları bu dönemde 2014-2019 yılları arasında yapacağız" diye konuştu. 

Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön