25 / 04 / 2024

Kerem Al Osmaniye'de devam eden projeleri anlattı!

Kerem Al Osmaniye'de devam eden projeleri anlattı!

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu'nun 2015 yılı 3. Dönem Toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı. Vali Kerem Al kentte yapılan faaliyetlerle ilgili olarak önemli bilgiler aktardı



Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu'nun 2015 yılı 3. Dönem Toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı.  Vali Kerem Al kentte yapılan faaliyetlerle ilgili olarak önemli bilgiler aktardı Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapılan toplantıya,Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri katıldı. Vali Al, toplantının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek, toplantıda yatırımların değerlendirileceğini, yatırımların gerçekleşmesinde karşılaşılan sorunlar varsa bu sorunlara çözümler aranacağını kaydetti. Yapımı planlanan 393 proje olduğunu belirten Al, "Bu projelerin şu an gerçekleşme durumları ilgili tabloya baktığımızda, 393 projeden 94 adetinin tamamlandığını, 84 adetinin devam etmekte, 9 adetinin ihale aşamasında olduğunu ve 206 adetine hiç başlanamadığım görüyoruz. Bu tablo düşündürücüdür.  Projelerin büyük çoğunluğuna hala başlanılmamış olması kabul edilemez. Bunu mutlaka analiz etmemiz gerekiyor. Her kuruma, projelerin yapımında kullanılmak üzere, ödenek tahsis edilmiş durumda. Her kurum amiri kendi kurumunun projelerine neden başlanılmamış olduğunun analizini yapsın, eğer engeller varsa bu engelleri nasıl ortadan kaldırabiliriz, bunun çözümünü arasın" diye konuştu. 


393 PROJE 

Toplantının devamında konuşan Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz ise devam etmekte olan projelerle ilgili bilgi vererek, toplam bedeli 750 milyon 208 bin TL olan 393 proje üzerinde çalışma yapıldığını belirterek, "2015 yılında bu projelere ayrılan ödenek miktarı 157 Milyon 34 Bin TL.'dir. 2015 yılı dönem sonu itibarıyla bu ödenekten 37 Milyon 862 Bin TL. harcama yapılarak yüzde 24 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara yapılan harcamalara sektörel bazda bakıldığında; en büyük harcamanın yüzde 40'lık pay ile ulaştırma sektörü, yüzde 27'lik payla eğitim sektörü, yüzde 18'lik pay ile içerisinde harita-kadastro, imar planı, kanalizasyon, çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri sektörü olduğu görülmektedir" dedi. 


Habertürk Güneyli 


Geri Dön