19 / 04 / 2024

Keşan-Enez karayolunun sorunları için soru önergesi hazırlandı!

Keşan-Enez karayolunun sorunları için soru önergesi hazırlandı!

Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan - Enez karayolunun iyileştirilme ihtiyacına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bircan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti..



Keşan-Enez karayolunun sorunları için soru önergesi hazırlandı!


Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan - Enez karayolunun iyileştirilme ihtiyacına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bircan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti.


Bircan, seçim bölgesi olan Edirne'nin Keşan- Enez karayolunda çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazalar yaşandığını ve bu yolun İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin gözde turizm merkezi olan Saros Körfezine giden tek yolu olduğunu belirtti. 


Keşan- Enez yolu Saros Körfezindeki Yayla, Erikli, Büyük Evren, Kara İncirli, Vakıf, Gülçavuş, Sultaniçe köyleri ve Enez'e yaz döneminde günlük ortalama 200- 300 bin kişinin ulaşımını sağladığı bozuk yolun yapılmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. 


Yaşanan yoğunluk nedeniyle yapılması düşünülen ve güzergahının belirlendiği söylenen yol için halen bir çalışma yapılmadığını da dile getiren Bircan "Jandarma Trafik'in verilerine göre, Keşan- Enez yolunda kaza oranları sürekli artmaktadır. Kazalarda yaralanma oranları ise 2014'ten 2015'e yüzde yüzden fazla artmıştır.


Öte yandan Saros Körfezi, 8 Aralık 2006 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi" ilan edilmiştir.


4 Aralık 2015 Tarihli soru önergeme 28 Ocak'ta verilen yanıtta 2016 programının daha netlik kazanmadığı belirtilmiştir." dedi.


Bircan'ın soruları


1- Keşan- Enez karayolunun yapımı 2016 yılı yatırım programına alınmış mıdır?


2- Keşan- Enez karayolu için hangi yıllarda, nasıl çalışmalar ön görülmektedir? Yolun yapım ihalesi ve yapım süreçlerine dair takvim belirlenmiş midir?


3- Saros Körfezindeki turizm potansiyeline hizmet edecek Enez- Keşan Yolunun yapımını hızlandıracak adımlar atmayı düşünmekte misiniz?




Geri Dön