25 / 04 / 2024

Kıdem tazminatında büyük yenilik! Yürürlüğe girdi!

Kıdem tazminatında büyük yenilik! Yürürlüğe girdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kıdem tazminatıyla ilgili yeni genelge yayımlandı. Yeni genelgeye göre kıdem tazminatı tavanı yükseldi. İşte 2022 kıdem tazminatı hesaplama...



KIDEM TAZMİNATI TAVANI NEDİR?

Çalışanların işten ayrıldıklarında alacakları kıdem tazminatı hesaplanırken her yıl değişen bir tavan tutar uygulanır. Çalışanın maaşı ne olursa olsun, en yüksek rakam olarak belirlenen bu tutar tazminat hesabında uygulanır. Bu miktar her yıl Maliye Bakanlığınca memur maaş katsayılarına göre belirlenir. Bu miktar 30 Haziran'a kadar geçerli olacak.

Peki kıdem tazminatı almanın şartları nelerdir? Herkes kıdem tazminatı alabilir mi? İşte şartlar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön