19 / 04 / 2024

Kıdem tazminatında büyük yenilik! Yürürlüğe girdi!

Kıdem tazminatında büyük yenilik! Yürürlüğe girdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kıdem tazminatıyla ilgili yeni genelge yayımlandı. Yeni genelgeye göre kıdem tazminatı tavanı yükseldi. İşte 2022 kıdem tazminatı hesaplama...



KIDEM TAZMİNATI HAKKI NASIL HESAPLANIR?

Kıdem tazminatını gerektiren bir nedenle iş sözleşmesinin feshi halinde, çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı ödenir. Bir yıldan itibaren artan dönemlerde oranlanarak hesaba dahil edilir. Kıdem tazminatı hesabında işçiye ödenen ücretin yanı sıra para ile ölçülebilen tüm para ve yardımların (yol parası, yemek yardımı, düzenli olma koşulu, ikramiye ödemeleri vb.) brüt tutarları dikkate alınır.  Her tam çalışma yılı için ödenen kıdem tazminatı tutarı, fesih tarihinde geçerli olan kıdem tazminatı tavanı ile sınırlıdır.

2022 kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı hakkı geliyor!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

İslam Memiş altın yatırımcısını uyardı: Bunu yapanlar batacak!

Dolar ve euroda son durum ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön