16 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi örneği!

Kira gelir vergisi beyannamesi örneği!

Kira gelir vergisi ödeyecek olan vatandaşların ilk olarak beyanda bulunmaları gerekiyor. İşte 25 Mart 2014 tarihine kadar verilmesi gereken kira gelir vergisi beyannamesi örneği bu haberde...



Kira gelir vergisi beyannamesi örneği!

Kira gelir vergisi ödeyecek olan vatandaşların ilk olarak beyanda bulunmaları gerekiyor. Mart ayında ilk taksiti ödenen vergi için beyannamenin verileceği son gün ise 25 Mart olarak belirlendi.


Gelir vergisi mükelleflerinden kimileri beyanını verdi. Beyanname vermeyen mükelleflerin ise son 2 günü bulunuyor. 2 gün içerisinde internet üzerinden veya vergi dairesine gidilerek vergi beyannameleri verilebiliyor.


Vergi beyannamesi vermek için zamanının olmadığını düşünen vergi mükellefleri, beyannamesini internet üzerinden online bir şekilde de verebiliyor. Bunun için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'ne giriş yapmaları yeterli oluyor.


Kira vergisi beyannamesini internet üzerinden veremeyen veya vermek istemeyen vatandaşlar ise, vergi dairesine giderek beyanda bulunabiliyor. Vergi dairesinde "Kira gelir vergisi beyannamesi" formu doldurularak teslim edildiği takdirde, beyan verilmiş oluyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?

- Beyanname bir örnek doldurulacaktır.


- Mavi veya siyah tükenmez kalem kullanılarak BÜYÜK MATBAA HARFLERİ ile doldurulacaktır. 


- Okunaklı bir şekilde silinti ve kazıntı yapılmadan düzenlenmesine özen gösterilecektir.


- Rakamlar arasına herhangi bir işaret konulmayacaktır. 


- Sayısal ifadeler romen rakamı ile yazılmayacaktır.


- Alfabetik karak


- Gelir Vergisi Beyannamesi “Tablo-4”, “Gayrimenkul Sermaye İradına İlişkin Belgeler” bölümünde yer alan, “Adres No” satırına; “https://adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildirim/Dogrulama/YerlesimYeriDogrulama.aspx” 

internet sayfasından gayrimenkul adresine ilişkin 10 rakamlı numara yazılacaktır.


- Kira geliri elde edilen gayrimenkulün hisseli olması durumunda, diğer ortak/ortaklara ilişkin bilgilerin; Gelir Vergisi Beyannamesinin “Tablo-4” “Gayrimenkul Sermaye İradına İlişkin Bilgiler” bölümündeki “Diğer Ortakların” satırında yer alan “Pay Oranı”, “Adı-Soyadı/Unvanı”, “Vergi Kimlik Numarası” kısımlarının doldurulması gerekmektedir.


- Elektronik ortamda beyanname verecek olan mükellefler beyannamelerini, https://ebeyanname.gib.gov.tr adresinde yer alan kılavuza uygun olarak dolduracaklardır.



Kira vergisi son ödeme tarihi 2014!


Geri Dön