25 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi ödemeleri 7 gün sonra başlıyor!

Kira gelir vergisi ödemeleri 7 gün sonra başlıyor!

Kira gelir vergisi, Vergi Takviminde de görüldüğü Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Vergi için beyannameler ise 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre kira gelir vergisi ödemeleri 7 gün sonra başlıyor..



Kira gelir vergisi ödemeleri 7 gün sonra başlıyor!

Kira gelir vergisi için istisna sınırları konut ve işyerlerinde ayrı ayrı tespit ediliyor. Bir sene boyunca elde edilen gelirin bu sınırın üstünde olması halinde kira geliri için vergi ödeniyor.


Buna göre 2015 yılı kira gelirleri için 2016 yılında kira gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, konut istisna sınırı nedir? İşyeri istisna sınırı nedir?


Konut kiralamaları için 2016 kira geliri vergisi istisna tutarı 3 bin 600 TL oldu. Buna göre 2015 yılı içerisinde bu bedelin üstünde gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergilerini ödemeleri gerekiyor.


Binaların işyeri (stopajlı) olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılı içinde elde edilen brüt hasılatın 2015 yılı için 29 bin TL'yi aşması halinde beyanname verilerek vergi ödeniyor.


Kira gelir vergisi, Vergi Takviminde de görüldüğü Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Vergi için beyannameler ise 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre kira gelir vergisi ödemeleri 7 gün sonra başlıyor.




Kira beyanname sistemine nasıl girilir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön