27 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi taksitli ödeme 2018!

Kira gelir vergisi taksitli ödeme 2018!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenler bu sene vergi mükellefi oldu. Kira gelir vergisi ilk taksitleri ödendi, ikinci taksitle ise Temmuz'da ödenecek..



Ev ve/veya işyerini kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler bu sene kira gelir vergisi sorumlusu oldu. 

Kira gelir vergisini geçtiğimiz sene konutunu kiraya vererek 3 bin 900 TL, işyerini kiraya vererek ise 30 bin TL'den fazla gelir elde edenler vergi ödedi.

Kira gelir vergisi taksitli olarak ödenebiliyor. Kira gelir vergisinde 1. taksit ödemeleri 1-31 Mart tarihleri arasında yapıldı. Kira gelir vergisi 2. taksitleri ise Temmuz ayında ödenecek.

Kira gelir vergisi nereye ödenir?

- Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine, 
- Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine, 
- Elden ya da internet bankacılığını kullanarak anlaşmalı bankalara, 
- www.gib.gov.tr adresinden anlaşmalı bankaların banka kartları ve kredi kartları ile ödenebilir.

Kira gelir vergisinde beyannemenin hiç verilmemesi ve 1. taksiti ödenmemesi halinde, 2017 yılı için 3 bin 900 TL’lik istisnadan yararlanılamıyor. 

Ancak, idarece herhangi bir tespit yapılmadan önce, süresinde beyan edilmeyen veya süresinde verilen beyannamede yer almayan konut kira gelirlerini, süresinden sonra verilen beyanname ile beyan edenler söz konusu istisnadan yararlanabiliyor.

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön