18 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi olmadan tahliye davası!

Kira sözleşmesi olmadan tahliye davası!

Kira anlaşması yazılı bir şekilde yapılabildiği gibi sözlü bir şekilde de yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi olmadan tahliye davası nasıl açılır?



Kira sözleşmesi olmadan tahliye davası!

Kira sözleşmesi, bir bedel karşılığında bir şeyin kullanılmasının veya ondan yararlanılmasının belli bir süreyle başka bir kimseye bırakılması anlamına geliyor. 


Kira, bir taşınmaz malın kiracıya belli bir bedel karşılığında bırakılması neticesinde söz konusu oluyor. Kira anlaşması yazılı bir şekilde yapılabildiği gibi sözlü bir şekilde de yapılabiliyor. 


İspat kolaylığı olması bakımından kira sözleşmesinin yazılı yapılması tarafları koruyor. Sözleşme, adi yazılı olabileceği gibi noterden tasdikli de olabiliyor.  


Sözleşmesiz, sözlü anlaşmalar genellikle akrabalık ilişkisi olanların tercihi oluyor. Ancak, bu akraba ile sorun yaşanmıyacağı anlamına gelmiyor. 


Sözleşmesi olmayan kiracının tahliye edilebilmesi için, kira bedelini ve kira dönemini kanıtlayacak belgelere sahip olunması gerekiyor.


Gerekli kanıtların elde edilmesi ile sözleşmesiz kiracı için dava veya takip açılabiliyor. Kiracının "Ben kiracı değilim." diyerek itiraz etmesi halinde, fuzuli işgalden tahliye davası açılabiliyor.


Kira sözleşmesi olmayan kiracının hakları!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön