26 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018!

Kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018!

Ev ve işyeri kiralamalarında tarafların imzalamış olduğu kira sözleşmesi tapuya şerh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018..



Gayrimenkul kiralamalarında tarafların imzalamış olduğu kira sözleşmesi tapuya şerh edilebiliyor. İsteğe bağlı yapılan bu işlem ile kira hakkı daha çok güvence altına alınmış oluyor.

Kira sözleşmesi şerhi, taşınmazlarla ilgili yaşanabilecek sorunlarda kiracının tahliyesini ve mağdur edilmesini engelliyor.

Kira şerhi ile söz konusu gayrimenkulün satışa konu olması durumunda yaşanabilecek mağduriyetlere karşı da önlem olma özelliği taşıyor.

Kira şerhinin konulabilmesi için kira sözleşmesinin noterde düzenlenmesi ve kiracıya şerh yetkisinin verilmiş olması gerekiyor.  

Eğer kira sözleşmesi noterde yapılmamış ise ya da noterde yapılmış ancak tek taraflı şerh yetkisi kiracıya verilmemiş ise taşınmaz sahibinin başvurusu ve akit sırasında imza atması da gerekiyor.

Kira şerhi için gereken evraklar

1- Gerçek Kişilerde Fotoğraf: İşleme taraf olan kişilerden birer adet fotoğraf(vesikalık)    

2- Kira sözleşmesi: Sözleşmenin noterde düzenlenmiş olması veya taraflar arasında düzenlenmiş ise sözleşmenin tapu müdürlüğünde imzalanması gerekmektedir.

3- Nüfus Cüzdanı veya Temsil Belgesi: Taşınmaz Sahibi veya yetkisi var ise kiralayanın yada yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı veya temsil belgesi.

Kira şerhi tapu harcı 2018

Kira şerhi tapu harcı için binde 6,83 oranında harç ödeniyor.

 

Kira sözleşmesinin geçerlilik şartları!

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön