18 / 04 / 2024

Kira ve aidat ödemek istemeyen şirketler evden çalışıyor!

Kira ve aidat ödemek istemeyen şirketler evden çalışıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle kira ve aidat ödemek istemeyen şirketler evden çalışmaya karar verdi. 2020 yılı içerisinde sanal ofislere talep 7 kat arttı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını karşısında dünya ekonomisi neredeyse durma noktasına geldi ve Türkiye’de de etkileri yavaş yavaş görülüyor. Özellikle Home Ofis çalışma sistemiyle şirket faaliyetlerine devam eden firmalar dijital çağa adapte oldu. Online toplantılar, yayınlar, sunumların yapıldığı kriz ortamında, iş akışı sürerken şirketler tüm işlerini online ortamından yapıyor. 

Kira, aidat, ofis masrafları derken ofis maliyetleri bu dönemde şirkeleri zor durumda bıraktı. Bu durumda markalar sanal ofis sistemine geçti ve şirket faaliyetlerine Home Ofis olarak devam etme kararı aldı. Global şirketler bazı ülkelerde operasyonlarını sanal ofis olarak devam etmeye karar verdi. Bu nedenle Sanal Ofis sektörü bu yılı fırsata çeviriyor.

Teknoloji devleri yıl sonuna kadar Home Ofis çalışıyor

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında yer alan Facebook 2020 yılı sonuna kadar çalışanlarının Home Ofis devam edeceğini duyurdu. 

 Kira ve aidat ödemek istemeyen şirketler evden çalışıyor! 

Yurtdışı menşeili, birçok marka ofisini geçici bir süreyle kapatarak sanal ofis sisteminden faliyetlerine devam etmeye başladı. Endless Offices Genel müdürü Gökmen Özdemir, koronavirüs sebebiyle Home ofis çalışma sistemi firmaların sanal ofis sistemine sıcak bakmalarına neden olduğunu ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu: “ Tüm sektörlerde yaşanan durağanlık ve ofislere gidilmemesi sanal ofislere olan talebi 7 katına çıkardı. Yaşanan bu dijital dönüşüm, 2020’de çalışma şekillerinin değiştiğini gösteren büyük bir adım. Ofis sistemlerine bakış açısı hem sosyolojik açıdan hem de ekonomik açıdan değişim sürecinde ilerleyen aylarda bu talebin 10 katına çıkacağını düşünüyoruz.” 

Hazır ve sanal ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler!

Sanal ofisler Türkiye'de hızla yayılıyor!


Geri Dön