26 / 04 / 2024

Kira yardımı nasıl alınır? Şartları nelerdir?

Kira yardımı nasıl alınır? Şartları nelerdir?

Kirada oturan dar gelirli vatandaşlar için her ay düzenli olarak kira yardımı veriliyor. Peki kira yardımı nasıl alınır? Şartları nelerdir?



Dar gelirliler için verilen kira yardımı verilmesi için bazı şartlar aranıyor. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu şartlara uyan kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı birimlerine başvuruda bulunabiliyor. Peki kira yardımı nasıl alınır? Şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Kira yardımı şartları

- Başvuru sahibinin sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmaması
- Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan dul, yetim ya da emekli maaşı alınmaması
- Herhangi bir gayrimenkul ya da araç sahibi olunmaması
- Başvuru sahibinin düzenli bir gelire sahip olmaması ve gelir testinin yoksulluk sınırının altında sonuçlanması gerekiyor.

Nasıl başvurulur?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvurmaları gerekiyor. Vakıflar kaymakamlık binalarının içinde bulunuyor. Kira yardımı kaç ay verileceği ve ne kadar verileceğini ise vakıf yetkilileri kararlaştırıyor. Yapılan incelemelerin ardından ne kadar yardım yapılacağı ve ne kadar süre bu yardımın yapılacağı belirleniyor.

Başvuru için gerekli evraklar

- T.C kimlik numarası yazan kimlik, ehliyet ya da benzerleri
- Fakirlik belgesi (Muhtarlıktan alınacaktır.)
- Dar Gelirliler İçin Kira Yardımı Başvurusu Değerlendirmeleri.

Sistem nasıl ilerliyor?

Belgeler ile yapılan başvuruların ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri başvuru sahibinin ekonomik durumu hakkında araştırmalarda bulunuyor. Başvuru sahibinin evi ziyaret ediliyor ve rapor hazırlanıyor. Hazırlanan raporlar mütevelli heyetine sunuluyor.

Mütevelli heyeti incelemeler sonrasında yapılacak kira yardımına karar veriyor. Yardımın ne kadar süre yapılacağı ne kadar yapılacağı şeklinde kararlarda mütevelli heyeti tarafından veriliyor. 

Kiracıya taşınma yardımı 

Kentsel dönüşüm kapsamında evini taşıyan kiracılara bir kerelik olmak şartıyla taşınma yardımı veriliyor. Kiracıya tam olarak 18 ay yardım verilmeyebiliyor. Ancak yardım edilebiliyor. Kentsel dönüşümde konutlar ve iş yerleri olabiliyor. Konutlara ve iş yerlerine farklı şekilde yardım yapılıyor. Aynı yardımı almıyorlar. Konutlar için taşınma yardımı 1430 ile 2000 TL arasında değişirken, İş yeri için ise bu yardım 3575 ile 5750 TL arasında değişiyor.

Dar gelirliler için kira yardımı başvuru şartları!

Kirada oturan emeklilere çifte müjde!


Geri Dön