26 / 04 / 2024

Kıraç Group, ciroda ihracat payını artıracak!

Kıraç Group, ciroda ihracat payını artıracak!

Bünyesindeki altı şirketiyle elektrik, metal, galvaniz, bilişim, otomasyon ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Kıraç Group, iç pazarda özellikle elektrik sektöründeki olumsuz piyasa koşullan nedeniyle rotasım yurtdışına çevirdi.




Bünyelerinde faaliyet gösteren tüm şirketlerin, özellikle elektrik sektöründe yaşanan olumsuz piyasa koşulları nedeniyle rotasını yurtdışına çevirdiğini belirten Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kıraç, toplam cirolarında ihracatın payını artıracaklarını söyledi Bünyesindeki altı şirketiyle elektrik, metal, galvaniz, bilişim, otomasyon ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Kıraç Group, iç pazarda özellikle elektrik sektöründeki olumsuz piyasa koşullan nedeniyle rotasım yurtdışına çevirdi. Group, bu şekilde toplam ciroda ihracat payının artmasını sağlayacak. 

Müşterilerine elektrik, metal, galvaniz, bilişim, otomasyon ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren altı bütünleşik şirket ile hizmet verdiklerini belirten Kıraç Group Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kıraç, tüm şirketlerinin rotasını yurtdışına çevirdiğini söyledi. Özellikle elektrik sektöründeki olumsuz piyasa koşulları nedeniyle yurtdışına odaklandıkları bilgisini veren Kıraç, bu şekilde grup toplam cirolarında ihracat payının artmasını sağlayacaklarım söyledi. Grup şirketlerinden sadece Kıraç Otomasyon'un Türkmenistan'da yaptığı projenin tutarının 230 milyon dolar olduğunu anlatan Kıraç, elektrik, su ve telekomünikasyon altyapı işinden oluşan projeye başladıklarını dile getirdi. Projede ikisi Türkmenistanlı olmak üzere topla üç ortak çalıştıklarım vurgulayan Kıraç, "Proje tamamlandığında ülkemize yaklaşık 100 milyon dolar döviz girdisi olacak. Aynı zamanda grubumuzun ciroda yüzde 5'ini tutan ihracat, bu proje ile yüzde 25'e ulaşacak" dedi. İç pazarı da ihmal etmediklerini anlatan Kıraç, yerli ve yabana önemli firmaların da taahhüt işlerini yaptıklarını söyledi. 

Bu yıl Kıraç Metal firmaları bünyesinde ise patentli ve TÜBİTAK destekli yeni nesü kablo kanalı 'Innovatray'ı piyasaya sunduklarım bildiren Kıraç, bu ürünle aynı zamanda ihracatlarım da artırmayı hedeflediklerini anlattı. Üzerinde üç yıl çalıştıkları söz konusu ürünlerini inşaat sektörüne yönelik geliştirdiklerini ileten Kıraç, "Ürünümüz, kolay montaj ve normallerinden çok daha fazla taşıma kapasitesi özelliklerine sahip. Patentini aldık ve pazara sürdük. Sağlamlığı, kolay ve hızlı montaj özelliğiyle yüzde 40 maliyet avantajı sağlıyor. Bu da bizi rekabette öne çıkaracak. 2014 yılında sonuçlarını almaya başlayacağız" diye konuştu. 

Söz konusu ürünleriyle ilk aşamada 2 milyon 500 bin euro'luk ihracat hedeflediklerim kaydeden Kıraç, bu rakamı gelecek dönemlerde artırmayı planladıklarını söyledi. Kıraç, şöyle konuştu: "Kablo kanalı üretiminde Türkiye'de ilk üçe oynuyoruz. 

Maalesef bu alanda bir standartlaşma yok, bu da haksız rekabetin öne çıkmasına neden oluyor. Gereksiz rekabetle uğraşmak yerine, dış pazarlara da yönümüzü çevirdik. Ortadoğu, Avrupa ülkeleri ve Afrika pazarlan bize daha cazip geliyor." Şu anda, Almana Group ortaklığıyla kurdukları Pioneer Metal firmasıyla Katar'da iki proje gerçekleştirdiklerinin de altım çizen Kıraç, "Projenin 'Innovatray'ı piyasaya sundu Bu yıl Kıraç Metal firmaları bünyesinde patentli ve TÜBİTAK destekli yeni nesil kablo kanalı 'Innovatray'ı piyasaya sunduklarını bildiren Emre Kıraç, bu ürünle ilk aşamada 2 milyon 500 bin euro'luk ihracat hedeflediklerini kaydetti. 

ilki Japon doğalgaz şirketine gerçekleştirdiğimiz özel bir merpen kablo kanalı yapım işi. İkincisi ise, Katar Askeri Akademisi binasının kablolama çalışması. Her iki projenin toplam tutarı 15 milyon dolar" dedi. 

Kıraç Metal firmasının 2013 yılını toplam 20 milyon TL'lik ciro ile kapatmayı beklediğinden de bahseden Kıraç, 2014 yılında ise firmanın cirosunu iç ve dış pazarda en az yüzde 30 büyütmeyi planladığım dile getirdi. Kıraç, "Agresif saüş-pazarlama uygulayacağız. Çünkü üretim ile ilgili gelinebilecek en iyi kalite ve fiyat avantajına kavuştuk. O yönümüz çok iyi. Altyapımızı da oturttuk" şeklinde konuştu. Aynı zamanda Kıraç Metal ile Avrupa pazarına da açılacaklarım bildiren Kıraç, Pioneer Metal ile Japonlar'la yaptıkları iş birliğinin firmalarına Uzakdoğu'nun kapılarını açtığını anlattı. 

Şu anda birçok Asyalı müteahhit ile görüşmelerinin sürdüğünü ileten Kıraç, "Bu yıl Kıraç Metal olarak, ihracatımız 2 milyon dolar oldu. 2014'de yeni projelerin hayata geçmesiyle 5 milyon dolara çıkacak. 22 ülkeye şimdiye kadar iş yaptık. Almanya, Fransa, Slovakya, İngiltere, Kanada, Brezilya, Katar, Romanya, Libya, Gürcistan ve Azerbaycan ise sürekli iş yaptığımız ülkeler" şeklinde konuştu. 

"Kıraç Galvaniz, büyüyor" Bursa'da kurulu Kıraç Galvaniz'in 2013 yılında grubun en istikrarlı büyüyen şirketi olduğuna da dikkat çeken Emre Kıraç, "Bu şirketimizin iş hacmi ve vizyonu çok büyüdü. İstanbul'un bütün yol güvenliği oto korkuluk bakım sistemlerini biz yapıyoruz. Ürün gamımızda çevre ve güvenlik duyarlılığı misyonu doğrultusunda çarpışma yastıktan, dizel partikül filtreleri, ses ve gürültü bariyerleri ile tünel uygulamalan da bulunuyor" dedi. Dünyanın önde gelen elektrik firmalarının bayiliğini yapan Kıraç Elektrik'in ise grubun lokomotif şirketi olduğunu belirten Kıraç, firmanın yaklaşık 15 bin çeşit elektrik malzemesiyle hizmet verdiğini söyledi. Gelecek yıllarda ürünlerini internet üzerinden de satmayı planladıklarım aktaran Kıraç, "Bu arada sıcak satışı da bırakmayacağız. Ürün satışının yanında proje ve taahhüt işlerimiz de sürüyor. Azerbaycan'a, Irak'a ve Türkmenistan'a da elektrik şalt malzemesi ihracatımız var. 2012'de 120 müyon TL olan Kıraç Elektrik firmamızın cirosunun, bu yü ise 145 müyon TL olmasmı bekliyoruz" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön