26 / 04 / 2024

Kiracı aidat ödemezse ne olur?

Kiracı aidat ödemezse ne olur?

Apartman ya da site yönetimi tarafından ortak kullanım giderlerinin karşılanabilmesi için aidat adı altında ücretler toplanıyor. Bu aidat kiracı veya ev sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, Kiracı aidat ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidattan ev sahibi mi sorumludur? İşte tüm merak edilenler.



Ev sahipleri ile kiracılar arasında sıklıkla yaşanan sorunlardan biri de ödenmeyen aidat borçları olarak karşımıza çıkıyor. Ev sahiplerinin büyük bir kısmı aidatın kiracının sorumluluğu altında olduğunu düşündüğü için biriken borçları önemsemezken aslında aidat ödeme kiracıya ait olsa da ödenmeyen borçların sorumluluğu ev sahibine ait oluyor. 

Kiracının yaşamış olduğu apartman veya sitedeki aidatı ödeme zorunluluğu kanunun maddesiyle sabit bir şekilde belirtilmiştir. Bu maddeyi konut kiralama sözleşmesi yaparken kabul ettiği halde aidatı ödemeyen kiracı suç işlemiş sayılmaktadır. 

Kiracı aidat ödemezse ne olur?
 
Bu gibi durumlarda ev sahibinin kiracı hakkında dava açma hakkı vardır. Ev sahibinin kiracıyla kira sözleşmesi yaparken kira sözleşmesinde yazan 20 inci madde bu durumu aleni bir şekilde belli ediyor.


Geri Dön