16 / 04 / 2024

Kiracıya dava açma dilekçesi!

Kiracıya dava açma dilekçesi!

Kiracıya dava açmak için yazılan dilekçede öncelikle konunun ne olduğunun tespitinin yapılması ve dilekçenin buna göre hazırlanması gerekiyor. İşte kiracıya dava açma dilekçesi örnekleri 2015..



Kiracıya dava açma dilekçesi!

Kiracıya dava açmak için yazılan dilekçede öncelikle konunun ne olduğunun tespitinin yapılması ve dilekçenin buna göre hazırlanması gerekiyor. 


Örneğin kira bedelini ödemeyen kiracı için açılacak tahliye davası ile kira zammının belirlenmesi için açılacak dava için farklı dilekçeler yazılıyor. Kiracıya dava açma dilekçesi örnekleri şu şekilde:


Kira tahliye dilekçesi:


……………………..… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE 



DAVACI                                :


VEKİLİ                                 :


DAVALI                                :


KONU                                   : Taahhüt nedeniyle tahliye talebinden ibarettir.


DAVANIN DEĞERİ            : … TL (Yıllık Kira Bedeli)



AÇIKLAMALAR                 :


1- Davalı, …/…/2013 tarihli kira sözleşmesi gereğince müvekkilin maliki olduğu … adresteki dairede …TL  aylık kira karşılığı oturmaktadır.


2- Kiracı davalı, kiralanan arasındaki sözleşmede 1 yıl sonra serbest idaresiyle tahliye taahhüdünde bulunmuştur. Bu taahhüde rağmen kiracı mecuru tahliye etmediğinden, ev sahibinin kirada bulunan oğlu dairede ouracağından bu davayı açmak zorunda kaldık.



HUKUKİ NEDENLER        : Türk Medeni Kanunu, HUMK ve diğer yasal nedenler.


HUKUKİ DELİLLER          : Tahliye Taahhütnamesi, emsal kira bedeli araştırmaları ve  diğer yasal deliller.


SONUÇ VE İSTEM             : Kiracının mecurdan tahliyesine, yargılama giderleri ile ücreti vekaletin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini müvekkil adına saygıyla arz ederim. …/…/2015


Kira bedeli dava dilekçesi:


…...... HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


DAVACI     :

VEKİLİ     :

DAVALI     :

KONU       : Kira bedelinin tespiti talebinden ibarettir.


AÇIKLAMALAR    :


1- Davalı …/…/… tarihli kira sözleşmesi gereği müvekkilimin maliki bulunduğu taşınmazda aylık …TL kira karşılığı oturmaktadır.


2- Davalının ödemekte bulunduğu kira bedeli emsallerinin çok altında olduğundan müvekkil davalı kiracıya ……. tarihindeki ihtarname ile kira bedeli artırımı hakkındaki isteğini bildirmiş olmasına rağmen davalı buna yanaşmamıştır.


3- Aylık kira bedelinin toptan eşya ve geçim endeksleri ve ekonomik esaslar göz önünde tutularak  rayiç bedellere uygun bir oranda tespit edilebilmesi ve …….TL sına çıkarılmasını talep için sayın Mahkemenize başvurma mecburiyetimiz doğmuştur.


H. NEDENLER                    : .... Sayılı kanun ve ilgili mevzuat .


H. DELİLLER                      : Kira sözleşmesi, ihtarname, bilirkişi incelemesi ve sair yasal


  deliller.


SONUÇ VE İSTEM             : Yukarıda arz ettiğim  nedenlerden dolayı yargılama yapılarak kiralananın aylık kira bedelinin …TL.sı olarak tespitine, işbu kira bedelinin …/…/…tarihinde başlayan kira döneminden itibaren geçerli sayılmasına,yargılama giderlerinin ve ücreti vekaletin davalıya tahmiline  karar verilmesini saygıyla vekaleten  dilerim. …/…/….


Davacı Vekili


Av.


Kira zammı hesaplama formülü!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön