25 / 04 / 2024

Kiralar düştü! İşte il il kira fiyatları...

Kiralar düştü! İşte il il kira fiyatları...

Konut ve kira fiyatlarındaki artışlar vatandaşın gündeminden çıkmıyor. Türkiye genelinde yükselen konut fiyatlarında artış hızı düştü. Ve İstanbul'da başta Beşiktaş semti olmak üzere kiralarda yüzde 10'a varan düşüşler görüldü.



İSTANBUL'DA KİRA FİYATLARI NE OLDU?
Emlakjet verilerine göre İstanbul’da haziranda yüzde 6, temmuzda yüzde 8 artış gözlemlenirken, Beşiktaş ilçesinde ortalama kiralarda temmuzda yüzde 10 azalma yaşandı. Bahçelievler, Ataşehir, Çekmeköy’de son bir ayda kira fiyatlarında düşüşün yaşandığı diğer ilçeler olarak görüldü. Bu ilçelerde düşüşün, hem yüksek ortalama fiyatlardan dolayı doygunluğun oluşması hem de talebin bölgeler arasında kayması ve bazı bölgelerde azalması sonucu yaşandığı ifade edilmekte.
KİRALARDA NORMALLEŞME
Kiralık konut fiyatlarını değerlendiren Zingat.com Satış Direktörü Eser Karaismailoğlu, “Haziran ayıyla beraber artış oranları yatay seyir izledi. Zingat verilerine göre, Türkiye genelinde haziran ayında yüzde 7 olan artış, temmuz ayında yüzde 8 olarak kaydedildi. Ağustos’un ilk haftasında ülke genelindeki artışın yüzde 9 olarak gerçekleştiğini gözlemledik. Üç büyük ile baktığımızda İstanbul’da yüzde 6, Ankara’da yüzde 8 artış kaydedilirken, fiyatlar İzmir’de yüzde 4 düştü. Özellikle son dönemde sert fiyat geçişlerinin gözlemlendiği Antalya’da yükselişin durduğunu ve aşağı yönlü hareketin başladığını söyleyebilmekteyiz. Antalya’da kiralık fiyatlarının yüzde 7 oranında düştüğünü gözlemledik” dedi.


Geri Dön