25 / 04 / 2024

Kiralık villalarda talep patlaması!

Kiralık villalarda talep patlaması!

Pandemi ve bayram tatili nedeniyle tatilcilerin villa tercihi son bulmuyor. Özellikle Antalya'da kiralık villalarda talep patlaması yaşanıyor. 



Avrupa’da oldukça tercih edilen kiralık villa tatil konsepti, pandemi ile beraber Türkiye'de de trend oldu. 6 ay süren uzun sezonu,  630 kilometrelik uzun kıyı şeridi, eşsiz doğası ve tarihi dokusu ile Antalya, dünyanın her bölgesinden turisti ülkemize çekmeye devam ediyor.  Daha çok her şey dahil hizmet veren olağanüstü turistik tesisleri ile tercih edilen Antalya, pandemi ile beraber ister baş başa ister kalabalık ailelerin kendilerine özel, sakin, huzurlu ve izole tatil gerçekleştirmelerine sağlayan kiralık villaları ile de yoğun ilgi görmeye başladı. 

Standart villanın kirası 7 bin TL'den başlıyor

Antalya da kiralık villa denince ilk akla gelen bölgelerden biri olan Kaş ve Kalkan’da okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatili sebebiyle villa rezervasyonları oldukça arttı. Bölgede birçok villanın tamamen turizm için yapıldığını ve haftalık ya da aylık olarak kiralanmakta olduğunu söyleyen Denge Değerleme Bankalar ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy, “ Kaş ve Kalkan’da özel ve korunaklı bir tatil imkanı sunan villalar pandeminin de etkisi ile çok daha fazla tercih edilir oldu. Bölgede tatil severlere pek çok seçenek sunan farklı özelliklere villalar mevcut. Örneğin; 3 odalı, açık havuzlu, Amerikan mutfaklı, bahçeli, denize 1-2 km mesafede, ortalama 90-120 m2 büyüklüğünde standart bir villanın haftalık kiralama bedeli 7 bin TL-10 bin TL aralığında seyrediyor” dedi.

Kiralık villalarda talep patlaması!

Sunulan konforlar fiyatları da etkiliyor

Özellikle kalabalık aileler için villa kiralamanın daha hesaplı olduğunu  belirten Aksoy şunları söyledi: “Kiralık villaların fiyatları, sunduğu imkanlara göre yükseliyor. Jakuzi, sauna, hamam, ısıtmalı açık ve kapalı havuz, barbekü, sinema salonu, otopark, internet, oyun salonu, fitness odası gibi konforlara sahip 200-300 metrekare aralığındaki villaların haftalık kiralama bedelleri 40 bin-50 bin TL aralığında seyrediyor."

Pandemi sonrasında fiyatlar arttı

Kaş ve Kalkan, başka turizm merkezlerine göre sakin ve sessiz olması sebebiyle huzurlu bir tatil olanağı sunuyor. Bu nedenle başta İngilizler olmak üzere Avrupalı turistlerin tercih ettiği bölgelerin başında geliyor. Son senelerde Türk turistlerin ilgisi de bu bölgeye yönelmiş durumda. Ek olarak bölgede çok sayıda ölçüde yabancı da ikamet ediyor. Gayrimenkul alanında 2005 yılından bu yana değerleme hizmeti veren Denge Değerleme tarafında tespitlere göre; pandemi, yaz-kış yaşama konseptine uygun bu bölgede gayrimenkul fiyatlarının yükselmesinde etkili oldu. Pandemi öncesinde Kaş ve Kalkan’da, evlerin ortalama birim satış fiyatları 5 bin TL/metrekare- 10 bin TL/metrekare aralığında iken, 2021 itibariyle 10 bin TL/metrekare ile 15 bin TL/metrekare aralığında sahiplerini buluyor.

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!


Geri Dön