27 / 04 / 2024

Kırcami'nin imar planı için tarihi gün!

Kırcami'nin imar planı için tarihi gün!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami Planlaması ile inşaata esas ilk çapı, Kırcami Mahallesi sınırları içinde bulunan 13 bin 100 metrekarelik 28283 ada 1 parsel için verildiğini söyledi.



Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami Planlaması ile inşaata esas ilk çapı, Kırcami Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 13 bin 100 metrekarelik 28283 ada 1 parsel için verdi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; mülk sahibi Mualla Doğan ve ailesine, çap belgesini veren Başkan Uysal, “Tarihi bir gün yaşıyoruz. Kırcami bölgemiz için 30-40 yıldır özlemi çekilen noktaya geldik. Kırcami planlaması aleyhine çalışanlara karşı tehdit veya gözdağı gibi bir düşüncemiz yok, sadece çıkarılmak istenen engellere karşı halkımızla birlikte mücadele etme kararlılığımız var" şeklinde konuştu.

10 mahalleyi kapsayan ve yaklaşık 30 yıldır beklenen Kırcami Planlamasına ilişkin tarihi bir gün yaşandı. 1/1000'lik uygulama planı ve parselasyonu tamamlayan Muratpaşa Belediyesi, inşaata esas ilk çapı, mülk sahibine verdi. Kırcami Mahallesi sınırları içindeki 13 bin 100 metrekarelik 28283 ada 1 parselin çapı, mülk sahibi Mualla Doğan ve ailesine, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından verildi. Kırcami Planlaması içindeki, mahallelerin muhtarları da çap verme törenine katılım sağladı.


KENDİMİZİ BAŞARIYA MAHKUM HİSSEDİYORUZ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami İmar Planında yine tarihi bir gün olduğunu sözlerine ekledi. Uysal, “30-40 yıldır insanımızın özlemini çektiği bir noktaya gelmiş durumdayız. Kırcami çok uzun yıllardır şehirleşmiş kent parçalarımızın içinde kamış olmasına rağmen bir türlü o şehirleşmiş kent parçaları ile bütünlüklü bir şekilde planlama imkanı bulamadı. Şu ya da bu nedenlerle engellenmişti. Bu engelleme çalışmaları devam etmekte ama bizim bu planı başarma sonuca erdirme mücadelemizde devam etti ve etmekte. Komşularımızla beraber bu mücadeleyi verdik, vermeye de devam edeceğiz. Kendimizi başarıya mahkum hissediyoruz" açıklamalarında bulundu.

ŞARTLARI TAŞIYAN PARSELLER İNŞAATA BAŞLAYABİLİR

Kırcami şehrinin büyüklüğünü, kentleşmenin bütüncül ele alınmasıyla ilgili, hem de yaşayanların sosyo psikolojik ruh halleri açısından ivedilikle nitelikli bir şekilde imara açılması gereken bir alan olduğunu sözlerine ekleyen Uysal, "Şu anda da imara açılmış durumda. Hiç birinin yürürlüğünde bir engel bulunmamakta. Kentleşmiş bölgenin ve kanalizasyon altyapısının hemen sınırında olan 28283 ada 1 parseldeki 13 bin 100 metrekarelik bir alanın inşaata esas çapını mülk sahibi komşumuza veriyoruz. Umuyorum ki en kısa sürede mülk sahibi komşumuzun mimarı da projeyi tamamlayacak ardından da komşumuz inşaat müracaatında bulunacak. İnşaata da en kısa sürede başlamalarını temenni ediyoruz. Gerekli şartları taşıyan parsellerin inşaata başlamasında hiçbir engel yok" dedi.

40 YILDIR HALK BUNU BEKLİYOR

Kırcami İmar Planı'yla ilgili çalışmalar gerçekleştiren ve çok geniş çevreler olduğunu belirten Başkan Uysal, ortaya çıkacak engelleri, Kırcami halkıyla birlikte aşacaklarını düşündüklerini söyledi. Uysal, “Kırcami imar planı aleyhine çalışanların bir kısmı başka bölgelerdeki inşaatlarını satabilmek için bunu yapıyor. Bir kısmı da siyasi nedenle bunu yapıyor. Bir kısmı ise başkaca nedenlerle yapıyor. 30-40 yıldır bu halk, bunu beklemekte. Kentleşme açısından da son derece gerekli görülmekte. Biz planımızın arkasında sonuna kadar durmaya, mücadelemizi vermeye, ortaya çıkacak engeller ne olursa olsun, onları aşmak için halkımızla beraber mücadele etmeye kararlıyız. Kırcami halkını, 30-40 yıldır devam eden bu haksızlıktan kurtarma gayretimize hiç ara vermeyeceğiz" açıklamasında bulundu.


Geri Dön