24 / 04 / 2024

Kırıkkale Millet Bahçesi'nin inşaatı tam gaz!

Kırıkkale Millet Bahçesi'nin inşaatı tam gaz!

Kırıkkale'de Kızılırmak'ın kenarında 500 dönümlük arazi üzerinde inşaatı süren millet bahçesinin inşaatı son sürat devam ediyor...



Kırıkkale'de Kızılırmak'ın kenarında 500 dönümlük arazi üzerinde inşaatı süren millet bahçesinin 2021 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, inşaat alanında incelemede bulunarak firma yetkililerinden çalışmalar hakkında önemli bilgiler aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Saygılı, millet bahçesi konusunda şanslı kentlerden olduklarını söyledi. Saygılı, Kızılırmak'ın kenarında belediyeye ait 500 dönüm arazi üzerine Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden birinin yapıldığını dile getirdi.

Kırıkkale Millet Bahçesi nin inşaatı tam gaz!

Saygılı çalışmaların çok hızlı sürdüğünü belirterek, şunları söyledi: 

"Gerçekten çok amaçlı ve şehrimizin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek çok güzel bir millet bahçesi yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'ye göstermiş oldukları iş birliği ve katkıları için çok teşekkür ediyoruz. Millet bahçesinin oluşumunda çok büyük emekleri var. AK Parti iktidarları döneminde yapılan en önemli vaatlerden, icraatlardan biri de millet bahçesi projesi. Bunun da gerçekleşiyor olması bizi çok mutlu ediyor. Burada yürüyüş ve yeşil alanlar, piknik sahaları, bisiklet yolları, millet kıraathanesi ve pek çok aktivite merkezi yer alıyor. Burayı farklı kılan Kızılırmak'ın kenarında olması."

Kırıkkale Millet Bahçesi nin inşaatı tam gaz!

Saygılı, millet bahçesinin yapıldığı alanın eski bir park olduğunu hatırlatarak, hiçbir ağaca ve yeşil alana dokunulmadan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Ayrıca 15 binin üzerinde yeni ağacın dikileceğini dile getiren Saygılı, "Buranın maliyeti 67 milyon lira. İnşallah bu yıl bitecek. Amacımız, 2022 yılının başından millet bahçesinin her şeyi bitmiş olarak Kırıkkale halkının hizmetine sunulması." şeklinde konuştu.

Denizli Çivril Millet Bahçesi 14 Nisan'da ihale edilecek!


Geri Dön