19 / 04 / 2024

Kısa vadeli dış borç stoku açıklandı! Nisan ayındaki artış dikkat çekti!

Kısa vadeli dış borç stoku açıklandı! Nisan ayındaki artış dikkat çekti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kısa vadeli dış borç stoku verilerini açıkladı. Dış borç stokunda nisan ayındaki artış dikkat çekti!



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kısa vadeli dış borç stoku verilerini açıkladı. Verilere göre nisan sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stoku, 2021’in yıl sonuna göre yüzde 9,6 oranında artışla 133,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku bu dönemde yüzde 7,3 oranında artarak 55,3 milyar dolar olurken, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku ise yüzde 10,2 oranında artarak 48,6 milyar dolar düzeyinde oldu. 

TCMB’nin açıklamasına göre, bankaların yurt dışından kullandıkları kısa vadeli krediler, 2021 yıl sonuna göre yüzde 3,2 oranında artarak 11,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Banka hariç yurt dışı yerleşiklerin döviz tevdiat hesabı yüzde 1,4 oranında azalarak 15,1 milyar dolar, yurt dışı yerleşik bankaların mevduatı da yüzde 8,2 oranında artışla 16,9 milyar dolar oldu. Ayrıca, yurt dışı yerleşiklerin TL cinsinden mevduatları geçen yılın sonuna göre yüzde 24,5 oranında artışla 11,8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön