24 / 04 / 2024

KOBİ'ler dikkat! Dev destek yolda

KOBİ'ler dikkat! Dev destek yolda

KOSGEB kredilerinden flaş gelişme yaşanıyor. 5 bin KOBİ'ye 10 milyar liralık destek sağlanacak. İşte tüm detaylar...



Türkiye'nin 2023'te ihtiyaç duyduğu kapasitenin artırılması ve KOBİ'lerin kendi yatırım ihtiyaçlarının karşılanması için kalkınma ajanslarıyla yürütülen söz konusu programda çağrıya çıkıldığını söyleyen Kurt, "Bu program çerçevesinde Türkiye'nin her bölgesinde ajanslarla birlikte imalat sektöründe konu başlıkları belirlendi. Söz konusu konu başlıkları çerçevesinde KOBİ'lere sıfır faiz diyebileceğimiz bir oranla üst limiti 2 milyon 500 bin liralık kredi paketini hazır hale getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kurt, programı Vakıf Katılım Bankası AŞ ile çalıştıklarını bildirerek, bankanın programa güçlü bir destek verdiğini ifade etti.

Kalkınma ajanslarının da programı, aynı şekilde, güçlü bir biçimde desteklediklerini vurgulayan Kurt, "10 milyar liralık bir kaynağı 5 bin KOBİ'mizin makine ekipman yatırımına, gençlere istihdam oluşturacak şekilde kullanımına sunmuş olacağız. Bir taraftan da bu programın arkasına Hazine Destekli Kefalet Sistemi'ni de koyduk." değerlendirmesinde bulundu.

Kurt, uygulamaya ilk etapta Karadeniz Bölgesi'ndeki, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) olmak üzere 3 ajansla başladıklarını anlatarak, uygulamanın bütün bölgelere yayılacağını dile getirdi.

Başkan Kurt, programla, KOSGEB'in bu yıl içinde Türkiye genelinde, kalkınma ajanslarıyla, 5 bin KOBİ'ye yatırım noktasındaki makine ekipmanlarını artırmaları, otomasyona geçmeleri gibi konularda ciddi bir destek vermiş olacağını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön