20 / 04 / 2024

Kocaeli Arslanbey Kültür Merkezi tamamlandı!

 Kocaeli Arslanbey Kültür Merkezi tamamlandı!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Arslanbey Kültür Merkezi'nin inşaatını tamamladı.



 


Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni kültür merkezleri inşa etmeye devam ediyor.

 

Kocaeli’nde pek çok bölgede hayata geçirilen kültür merkezleri, kültür-sanat etkinliklerinden konferanslara, seminerlerden kurslara ve cemiyetlere kadar pek çok alanda Kocaelili vatandaşlara hizmet veriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram son olarak yapılan Kartepe Aslanbey’de ki tamamlanan Kültür Merkezi'ni inceledi. İnşaatı tamamlanan merkezde incelemelerde bulunan Genel Sekreter İlhan Bayram, Kültür Merkezi’nin çok yakında bölge halkının hizmetine sunulacağını belirtti.

 

“BU MERKEZLER BÖLGEDE YAŞAM ORTAMI OLUŞTURUYOR”

 

Geleneksel el sanatları kursları başta olmak üzere çeşitli kurslarla bölge halkının ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram yaptığı açıklamada, “Kültür Merkezilerimizi Kocaeli’nin birçok noktasında yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bu merkezlerimiz bölgede hareketli bir yaşam ortamı oluşturuyor. Arslanbey Kültür Merkezi ise 3 bin 190 metrekare arsa alanı üzerine kuruldu. Merkezin A bloğu 431 metrekare olup, 260 kişilik çok amaçlı bir salonu bulunuyor. B blok bodrum katı 362 metrekare, zemin katı 522 metrekare, 1. Kat 522 metrekare çatı katı ise 146 metrekare olmak üzere toplam 1553 metrekareden oluşuyor. 668 metrekareden oluşan C blokunda ise 500 kişilik bir düğün salonu mevcut. Kültür Merkezinde 5 sınıflık KO-MEK’te hizmet verecek” diye konuştu.
 


Geri Dön