25 / 04 / 2024

Kocaeli Kartepe'ye elektrik tesisi!

Kocaeli Kartepe'ye elektrik tesisi!

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Kocaeli'nin Kartepe İlçesinde kesintisiz elektrik sağlanabilmesi için bakım ve yatırım çalışması yapıyor. SEDAŞ, elektrik şebekelerinde işletme bakım, kapasite artışıyla ek tesisler ve yenilemeye ait elektrik dağıtım şebeke yatırım çalışmalarına son sürat devam edeceğin



Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) elektrik dağıtım faaliyet bölgesinde bulunan Kocaeli İli, Kartepe İlçesinde kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik hizmeti kapsamında bakım ve yatırım çalışmalarına devam ediyor.


SEDAŞ, sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla, elektrik şebekelerinde işletme bakım, kapasite artışıyla ek tesisler ve yenilemeye ait elektrik dağıtım şebeke yatırım çalışmalarına son sürat devam ederek elektrik dağıtımında sürekliliği sağlıyor ve arızaya bağlı kesintileri minimize ediyor.  SEDAŞ’ın son dönemde yaptığı çalışmalarla, Kartepe İlçesi, Bayraktar Mahallesi’nde yeni trafo tesisini, yeraltı kablolu tesis yapımını devreye alırken ve enerji ihtiyacını karşılayan orta gerilim şebekesinde 27 adet müşterek elektrik direğini yenilerken, 1100 metre alçak gerilim hattı ve 1000 metre orta gerilim hattında kapasite artışını da  gerçekleştirdi. Şebeke çalışmalarına tüm hızıyla devam eden SEDAŞ ekipleri, Kartepe bölgesinde yoğunlaşan enerji taleplerinin karşılanması amacıyla Bayraktar mahallesinde 100 metre orta gerilim yer altı şebekesi ve 160 kVA gücündeki yeni trafo tesisini de devreye aldı.

 

YATIRIM ÇALIŞMALARI


Yatırım çalışmalarına paralel olarak kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmetinin de sürdürülmesi için SEDAŞ Kartepe şebeke operasyon ekipleri tarafından Uzunbey-Bayraktar orta ve alçak gerilim hatlarında şebekeye değen ve elektrik kesintilerine yol açma durumu bulunan ağaç dalları da budandı. SEDAŞ ekiplerince iletkenlerin sehimleri alınarak, hatlarda gerekli çalışmalar yapılarak abonelere sürekli ve kaliteli elektrik dağıtım hizmeti verilmesi amacıyla bakım çalışmalarına tüm bölgede hız verildi.  



Manşet Kocaeli





Geri Dön