25 / 04 / 2024

Kocaeli Sekapark Kongre Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

Kocaeli Sekapark Kongre Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Sekapark’ta yer alacak olan kongre merkezinin ihalesi yapıldı.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, denizle yeşilin buluştuğu Sekapark’ta yeni bir kongre merkezi yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Sekapark’ta yer alan eski Mannesman Fabrikası bir dizi çalışmayla yenilenerek, modern ve görkemli bir kongre merkezi haline getirilecek. Kongre Merkezinin yapımı için yapılan İhaleyi 58 milyon 343 bin TL’ye Alkataş İnş. Ve Taah. A.Ş. kazandı. Kongre Merkezi yer tesliminden sonra 480 iş günü içerisinde tamamlanması planlanıyor.

 

BİN 300 KİŞİLİK KONGRE SALONU

 

36 dönüm alan üzerinde hayata geçirilecek olan kongre merkezi üç bloktan meydana gelecek. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı ise 11 bin 700 metrekare olacak. Büyük kongre salonu bu bloklarda bulunacak. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare inşaat alanı 4 bin metrekare olmak olacak. Projede bin 300 kişilik ana kongre merkezi, fuaye ve sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri yer alacak.

 

KONGRE MERKEZİ İHALESİ SONUÇLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce projenin hayata geçirilmesi için gerçekleştirilen ihale sonuçlandı. Kongre Merkezi İhalesini 58 milyon 343 bin TL'lik teklifle Alkataş İnş. Ve Taah. A.Ş. kazandı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

 

 

 

 


Geri Dön